StoryEditor

Globtel sa zmenil na Orange

26.03.2002, 23:00

Spoločnosť Globtel, a. s. Bratislava, člen skupiny Orange, sa oddnes definitívne mení na spoločnosť Orange Slovakia, a. s., Bratislava. Ohlásil to generálny riaditeľ Orange Slovensko Pavol Lančarič, ktorý zároveň prezentoval zámery spoločnosti do budúcnosti. "Chceme upevniť pozíciu lídra na slovenskom trhu, podporiť rast trhu a posilniť lojalitu zákazníkov. Rovnako chceme aj inovovať ceny a služby," povedal.
Orange Slovensko je v súčasnosti najväčší mobilný operátor na slovenskom trhu mobilnej komunikácie. Signálom GSM na frekvenciách 900/1800 MHz pokrýva 86 % územia a 96 % populácie SR. K včerajšiemu dňu mal Orange Slovensko viac ako 1,427 mil. aktívnych zákazníkov. Celkový obrat spoločnosti v roku 2001 dosiahol 10,2 mld. Sk a zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi (EBITDA) predstavoval 3,7 mld. Sk. Vlastníkom 64 % akcií Orange Slovensko, a. s., je spoločnosť Orange S.A., pričom zvyšných 36 % akcií vlastní konzorcium finančných investorov na čele s AIG New Europe Fund a Európska banka pre obnovu a rozvoj.
Skupina Orange pôsobí v 20 krajinách sveta a má viac ako 39 miliónov zákazníkov. V súvislosti s uvedením novej značky prináša Orange Slovensko novinky v podobe nových produktov a služieb: nový užívateľský program Paušál 60 bude obsahovať o 10 predplatených minút viac, výber odkazov z hlasovej odkazovej služby bude bezplatný, SMS správy do všetkých mobilných sietí a do zahraničia v čase od 6.00 do 9.00 a od 14.00 do 17.00 hod. sedem dní v týždni budú spoplatňované zvýhodnene, nový užívateľský program Flexi, ako aj viac možností pre službu Prima. Zaujímavosťou budú určite Orange biznis služby a oddychové hovory, pri ktorých majitelia užívateľských programov Paušál 60 a vyššie môžu od 27. marca v sieti Orange telefonovať zadarmo po vyčerpaní predplatených minút okrem víkendov a sviatkov aj každý pracovný deň v čase od 20.00 do 6.00 hod. Náklady na zmenu značky dosiahli podľa Lančariča niekoľko stoviek miliónov korún, avšak v žiadnom prípade nebudú negatívne vplývať na hospodárenie firmy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 06:43