StoryEditor

Podniky a trhy krátko

08.01.2003, 23:00

ZVYŠOVANIE počtu ošípaných na Slovensku pokračovalo aj v 3. štvrťroku 2002, keď dokonca prekonalo očakávania. Ako vyplýva zo situačnej a z výhľadovej správy Výskumného ústavu ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva, spôsobil to najmä vzrastajúci počet prasníc a ich vyššia úžitkovosť. Od júla do septembra minulého roku vzrástol počet ošípaných celkovo o 74,5 tis. kusov, kým v rovnakom období roku 2001 predstavoval nárast 60,3 tis. kusov. (SITA)
VÝROBCA osobných počítačov Gateway Inc zaznamená vyššiu stratu, ako sa pôvodne očakávalo. Dôvodom sú nízke tržby v 4. kvartáli, ktorý zahŕňa obdobie predvianočného nakupovania. Hrubé prevádzkové marže v poslednom kvartáli roka 2002 boli nižšie pre výdavky na agresívnu reklamu, ktorá, paradoxne, mala zvýšiť tržby. (SITA)
LOKÁLNA telefónna licencia, o ktorú Telekomunikačný úrad SR požiadala spoločnosť U. S. Steel Košice, s. r. o., nadobudla právoplatnosť 3. januára. (SITA)
LUNACO, s. r. o., Lučenec, ktorý sa zaoberá výrobou a predajom sirupov a sýtených nealkoholických nápojov, predpokladá, že obrat z predaja vlastných výrobkov v minulom roku dosiahne 380 mil. Sk. V porovnaní s výsledkom z roku 2001 by tak nárast obratu predstavoval 79 mil. Sk. (SITA)
POZEMNÉ staviteľstvo Nitra (PSN), a. s., podľa predbežných výsledkov ukončilo minulý rok so ziskom pred zdanením a bez opravných položiek v objeme 5 mil. Sk. Tržby spoločnosti predstavovali k ultimu decembra 638 mil. Sk. "Hospodárenie PSN ovplyvnili zvýšené objemy prác na bytových domoch a nebytových budovách," uviedol ekonomický riaditeľ Dušan Pohánka. (SITA)
STÁVKOVÁ spoločnosť Kalypso Tip, a. s., Košice, na základe zhodnotenia svojich hospodárskych výsledkov za uplynulé dva roky prevádzkovania kurzových stávok končí s touto činnosťou a uzatvára svoje pobočky. Všetky vzniknuté výhry plánuje vyplatiť tipujúcim v najbližších dňoch. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 07:27