StoryEditor

Výstavníctvo v Košiciach s novými dimenziami

14.06.2002, 00:00

V Košiciach sa prevalili na verejnosť spory medzi výstavníckymi spoločnosťami, v rámci ktorých firma Expo-Educ, s. r. o., založená košickým Domom techniky (DT) obviňuje ďalšie tri -- 1. Košickú výstavnícku spoločnosť (1. KVS), agentúru Bocatius a DB Agentúru, z nečestnej súťaže, negatívnej reklamy na trhu, "podliezania" termínov výstav, z podávania nepravdivých údajov a z porušovania ustanovení Obchodného zákonníka o hospodárskej súťaži. Riaditeľ DT Igor Kozák tvrdí, že výstavníctvu sa v Košiciach venujú aj také firmy, ktoré majú organizáciu výstav len ako okrajovú činnosť a nekvalitou znižujú úroveň výstavníctva v Košiciach
Predstavitelia obvinených agentúr včera pred novinármi odmietli tieto tvrdenia I. Kozáka. Naopak, prezentovali spoločný zámer integrovať od roku 2003 menšie výstavy do jarných a jesenných košických veľtrhov, do ktorých chcú zhrnúť v minulosti počtom návštevníkov i účasťou vystavovateľov menšie výstavy s príbuznými komoditami, pričom prioritným zámerom tohto ich spoločného postupu je zvýšiť kvalitu a úroveň výstavníckej činnosti v Košiciach, dosiahnuť účasť aspoň 100 vystavovateľov na oboch veľtrhoch a najmä prilákať do výstavných priestorov čo najviac návštevníkov. Prvým výstupom spoločného postupu agentúr 1. KVS, Bocatius a DB agentúry by mal byť 1. ročník Jarného košického veľtrhu, ktorý sa uskutoční od 4. do 6. marca 2003, na ktorom by sa mali predstaviť firmy vyrábajúce alebo obchodujúce so stavebnými materiálmi, vzduchotechnikou, s elektroinštalačným materiálom, vykurovaním, nábytkom a záhradkárskou technikou.
Na margo medializovaných informácií riaditeľa košického DT podotkli, že spoločnosť Expo-Educ síce pripravila pre Košičanov a firmy z okolia vlani 21 výstav s rôznorodým zameraním, každú však podľa nich navštívil nízky počet návštevníkov a na jednej z nich sa prezentovalo dokonca len päť vystavovateľov, čo odrádza nielen laickú, ale najmä odbornú verejnosť. O budúcnosti výstavníctva v Košiciach rozhodne podľa nich trh.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 02:48