StoryEditor

SRA založila klub komunálnych klientov

Slovenská ratingová agentúra (SRA) sa rozhodla rozšíriť oblasť spolupráce so svojimi komunálnymi klientmi. Poznajúc charakter fungovania komunálnych subjektov, ich citlivé a silné stránky, vytvára platformu na odovzdávanie skúseností z oblasti budovania samospráv a zároveň poskytuje možnosť konzultovať aktuálne problémy s kompetentnými odborníkmi či už z oblasti komunálneho sektora alebo iných súvisiacich oblastí.

SRA je zakladateľom a gestorom tzv. 3K Klubu, čo je Klub komunálnych klientov SRA, založený ako mimovládne a neziskové diskusné fórum nezávislých komunálnych analytikov, predstaviteľov miest a vyšších územných celkov o profesijných témach spoločných pre obe strany, ktorých uspokojivé riešenie prinesie rozvoj každému jednotlivému komunálnemu subjektu - účastníkovi platformy - a následne aj celému komunálnemu sektoru SR.

Klub vytvára priestor a platformu na stretávanie, výmenu názorov a skúseností nezávislých komunálnych analytikov a pracovníkov verejnej správy s cieľom hľadania východísk a riešení problémov, výziev a úloh stojacich pred komunálnymi subjektmi a takto pomáhať rozvoju regiónov v rámci jednotlivých VÚC a miest v SR vo všetkých oblastiach ich činností.

Klub je teda platformou na diskusiu o aktuálnych témach a problémoch komunálneho sektora v oblasti legislatívy, financií a rozpočtu, manažmentu jednotlivých komunálnych oblastí (doprava, zdravotníctvo, školstvo, sociálna sféra, cestovný ruch a služby a iné), o skúsenostiach z rozvoja regiónov a miest v zahraničí, o finančných a investičných zdrojoch, prípadne o iných témach dôležitých pre členov klubu.

Prvé - ustanovujúce stretnutie členov klubu sa uskutočnilo 22. 5. 2003 v priestoroch Slovenskej ratingovej agentúry za účasti predstaviteľov municipálnych subjektov z rôznych regiónov Slovenska a rôznej veľkosti.

Kto sú členovia klubu?

Klub je platformou na úzku spoluprácu Slovenskej ratingovej agentúry so svojimi klientmi. Klub preto nemá otvorený charakter a členmi klubu sa stávajú tie komunálne subjekty, ktoré sú klientmi Slovenskej ratingovej agentúry.
Samozrejme, klub nie je určený len pre komunikáciu medzi najvyššími predstaviteľmi komunálnych subjektov. Témy a pálčivé miesta našich miest, obcí a VÚC sú rôznorodé, a preto aj predpokladajú riešenie na rôznej úrovni a pracovných pozíciách. Na zasadnutí klubu sa preto môžu zúčastňovať aj delegovaní pracovníci komunálnych subjektov, ktorí sú kompetentní vyjadriť sa k relevantným témam.
Činnosť klubu koordinuje a administratívne zabezpečuje trojčlenná rada zložená z dvoch zástupcov SRA a jedného voleného zástupcu z radov členov klubu.
V prvom období bude rada klubu pracovať v zložení:

Rudolf Autner, predseda Predstavenstva SRA, predseda rady klubu
Štefan Bošnák, primátor mesta Trnava, podpredseda rady klubu
Silvia Kapášová, hlavná analytička SRA, členka klubu

Aby klub napĺňal očakávania, musia byť témy jednotlivých zasadnutí dostatočne zaujímavé a s vysokou pridanou hodnotou. Rada klubu preto vypracovala návrh okruhov minimálne desiatich najaktuálnejších tém, ktoré predkladá svojim členom na diskusiu o ich zaradení do programu práce klubu na nasledujúci rok.
Klub komunálnych klientov nemá ambíciu konkurovať a robiť protiváhu už existujúcim komunikačným platformám komunálnych subjektov, ale úmyslom je vytvoriť podmienky na komornejšiu atmosféru riešenia aktuálnych problémov a flexibilnejšie reagovať na problémy miest a obcí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 14:46