StoryEditor

Aktuálne správy

04.03.2002, 23:00

Hovorcovia na všetkých krajských súdoch budú najneskôr od mája . Mali by nimi byť sudcovia, ktorí by popri svojej práci bez nároku na odmenu rýchlo informovali médiá o prípadoch zaujímavých pre verejnosť.
Európska komisia podporuje podľa vicepremiéra pre legislatívu Ľubomíra Fogaša postoj Bratislavy k spornému zákonu o zahraničných Maďaroch, podľa ktorej táto právna norma nemôže platiť na území Slovenska. Vicepremiér to uviedol po rokovaní s komisárom pre oblasť spravodlivosti a vnútra Antoniom Vitorinom v Bruseli.(TASR)
Americký prezident George W. Bush včera vyjadril ľútosť nad stratou šiestich vojakov pri zostrelení amerického vrtuľníka na východe Afganistanu. "Je to operácia vo vojne, v ktorej, ako to už prezident povedal, budú aj obete na životoch v mene veľmi dôležitej veci, ochrany našich slobôd a vykorenenia terorizmu, a (prezident) ľutuje stratu každého Američana," uviedol Fleischer. (TASR)
Poistný fond si pre prípad teroristickej alebo vojnovej krízy vytvoria letecké spoločnosti EÚ. Podľa projektu fond uhradí leteckej spoločnosti škodu, ktorá vznikne po teroristickej či vojnovej akcii, do výšky 1,5 mld. USD. (TASR)
Pápež Ján Pavol II. sa rozhodol sprístupniť tajné archívy Vatikánu z rokov 1922 -- 1939. Od budúceho roka budú v tajných vatikánskych archívoch a v historických archívoch Štátneho sekretariátu Svätej stolice prístupné dokumenty týkajúce sa Nemecka. Dokumenty vatikánskych archívov majú byť úplne prístupné v roku 2005. (SITA)
Takmer 30 stredných a vysokých škôl i ďalších vzdelávacích inštitúcií sa už v SR zapojilo do Akademického sieťového programu Cisco vzdelávajúceho na báze internetu.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. apríl 2024 23:42