StoryEditor

Šumy okolo Mazdy a Toyoty

01.04.2004, 00:00
"Neformulovali sme informáciu tak, že automobilky Toyota a Mazda uvažujú o investícii na Slovensku, ale že prebieha s nimi dialóg o ich možnom investičnom zámere, a to je rozdiel," reagoval včera Ján Bajánek

, dočasne poverený riadením agentúry SARIO na včerajšie informácie agentúry Reuters, podľa ktorých japonské automobilky oznámili, že neuvažujú o výstavbe závodov na Slovensku, a popreli tak tvrdenia predstaviteľov agentúry SARIO. Podľa agentúrnych správ Bajánek minulý týždeň uviedol, že Toyota sa už viac-menej rozhodla pre Slovensko a Mazda skúma región pre umiestnenie investície 550 miliónov až 1,1 miliardy dolárov.
"V súčasnosti nemáme na Slovensku takéto plány," povedala pre Reuters hovorkyňa automobilky Toyota a dodala, že komponenty pre český závod budú dodávané väčšinou dovozom alebo dodávkami zo závodov v krajine. "Správa je úplne nepodložená. V tejto chvíli takého plány nemáme nikde vo východnej Európe," povedal hovorca spoločnosti Mazda. Podľa Bajánka došlo k informačnému šumu pri spracovaní jeho slov v agentúre Reuters, no opäť pre HN potvrdil, že rokovania o investičných zámeroch s oboma automobilkami pokračujú. Roman Kuruc, ktorý dnes preberá vedenie agentúry SARIO, v pondelňajšom rozhovore HN uviedol že projekty Mazdy a Hondy nie sú ešte v takej fáze, aby mohol definovať ich charakter, pričom dodal, že SARIO rokuje s automobilkami rôznych značiek nie iba o montáži hotových výrobkov, ale aj o projektoch na výrobu prevodoviek, výliskov či šasi pre niektoré autá.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 01:34