StoryEditor

Záujem Talianov o Jukos

11.11.2004, 23:00

Talianska ropná a plynárenská spoločnosť Eni potvrdila, že má záujem o minoritné podiely vo viacerých ruských spoločnostiach vrátane problémového koncernu Jukos, avšak len za určitých podmienok, uviedol The Moscow Times. Experti nevylučujú, že za prípadnú kúpu akcií Jukosu spoločnosťou Eni sa počas nedávnej návštevy u ruského prezidenta Vladimira Putina prihováral aj taliansky premiér Silvio Berlusconi. Šéf talianskeho koncernu Vittorio Mincato však uviedol, že Eni sa bude zaujímať o akcie v Jukose len v takom prípade, pokiaľ v ruskej spoločnosti získa dôležité postavenie, napríklad v riadiacich orgánoch. Zároveň dodal, že spoločnosť zatiaľ nepredložila Jukosu žiadnu ponuku.
Akcie Jukosu by talianskej firme podľa predsedu správnej rady ruskej spoločnosti Viktora Geraščenka mohol predať sám Michail Chodorkovskij. Ako však uviedol denník Izvestija, nie je vôbec jasné, ako by mohol uväznený Chodorkovskij viesť rozhovory o predaji svojich akcií s talianskym partnerom.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 07:57