StoryEditor

Tajomstvo rovnakého -- homeopatia

07.09.2004, 00:00

Súčasťou prírodnej medicíny je i homeopatia, ktorej základy položil v roku 1810 nemecký lekár Samuel Hahnemann. Pri pátraní po príčinách liečivých síl liekov objavil nový princíp, ktorý nazval pravidlom podobnosti, liečbu podobného podobným. Liečivá sila rastlín zaujala takmer pred tridsiatimi rokmi aj Jozefa Valoviča, keď mu ochorela matka. Vtedy sa zoznámil s homeopatom Františkom Vojtíškom a jeho liečebná metóda ho tak zaujala, že sa stal jeho žiakom. Vo voľných chvíľach sa učil miešať liečivé roztoky a študoval tajomné homeopatické recepty. Spočiatku sa mu zdalo miešanie liečivých roztokov jednoduché, ale keď zistil, že chorobám a receptom niet konca, chcel cúvnuť.
"Pán Vojtíšek ma vtedy povzbudil," spomína si J. Valovič. "Povedal mi, aby som sa nevzdával, lebo mám na túto činnosť vlohy. Naučil ma získavať prírodné komplexy z liečivých rastlín a rôznych biochemických prípravkov. Mojimi prvými pacientmi boli manželka a deti."
Aby si J. Valovič vedomosti prehĺbil, pred pár rokmi absolvoval spolu s dvestošesťdesiatimi lekármi a lekárnikmi kurz pre homeopatov. Učivo sa mu páčilo a onedlho patril medzi najúspešnejších absolventov. V posledných desiatich rokoch prichádzajú za Jozefom Valovičom so zdravotnými problémami ľudia z európskych krajín, ale aj zo zámoria. Vrátiť zdravie pomohol aj viacerým známym osobnostiam.
"Mám evidenciu o všetkých pacientoch, aj o tých, ktorí prišli so zdanlivo banálnymi chorobami," hovorí "Pre mňa je každé ochorenie signálom narušenia harmónie duševného a fyzického stavu človeka. Dlhoročná prax ma presvedčila, že zistenie akejkoľvek disharmónie sa môže skôr či neskôr negatívne prejaviť na fungovaní ľudského organizmu. Ak príde za mnou nejaký človek, zaujímam sa nielen o jeho zdravotný stav, ale aj o rodinné a pracovné problémy. Len po zistení všetkých ťažkostí mu môžem naozaj pomôcť."

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/kvalita-zivota, menuAlias = kvalita-zivota, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
20. apríl 2024 09:03