StoryEditor

Maďarič: STV podcenila súdny spor

11.08.2004, 00:00

Vedenie STV podcenilo súdny spor so Štúdiom Beta. Vyhlásil to včera podpredseda Rady STV Marek Maďarič. "Mali sa pokúsiť o rokovania so Štúdiom Beta a hľadať iné možnosti riešenia než čakať na súd. Zarazilo ma, že napriek tomu, že boli na tento fakt upozorňovaní, tvrdili, že to majú pod kontrolou a že STV neprehrá ani korunu," zdôraznil pre HN Marek Maďarič.
Ak totiž STV prehrá tento spor, hrozí mu 600-miliónová pokuta. Príčinou súdneho konania je zmluva na raňajšie vysielanie a poobedňajší blok, ktorú podpísalo so Štúdiom Beta bývalé vedenie STV na čele s Igorom Kubišom. S odvolaním sa na nevýhodnosť však podmienky zmluvy odmietol akceptovať Kubišov nástupca na poste ústredného riaditeľa verejnoprávnej televízie -- Milan Materák. Štúdio Beta sa však obrátilo na súd a prípadom sa musel zaoberať po Materákovom odchode nový šéf STV Richard Rybníček. V reakcii na Maďaričovu kritiku však člen krízového manažmentu STV Branislav Zahradník pre HN zdôraznil, že "akonáhle by vedenie STV pripustilo mimosúdnu dohodu s jedným veriteľom, okamžite by vznikli obvinenia z netransparentnosti". Podľa Zahradníka sú mimosúdne dohody podozrivé a "vždy vyvolávajú otázniky".
Pojednávanie v kauze Štúdia Beta čaká na STV už v septembri. V prípade neúspechu má STV dve možnosti: obnovenie núdzového režimu alebo hľadanie východiska v súčinnosti so štátom. Podľa dostupných informácií už STV prehrala na prvostupňovom súde spor so spoločnosťou Omega Plus, ktorá požaduje od televízie 85 miliónov Sk. Od STV si takisto vymáha sedem miliónov Sk firma Slovgram, ako aj Timur&Partners, ktorá si voči verejnoprávnej televízii uplatňuje pohľadávku za deväť miliónov Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 18:05