StoryEditor

V generálke bezgólová remíza s Ruskom

31.08.2004, 00:00
Autor:
HNHNSITASITATASRTASR
Slovenská hokejová reprezentácia remizovala vo svojom poslednom prípravnom stretnutí pred Svetovým pohárom v Ottawe s Ruskom 0:0.

Slovenská hokejová reprezentácia remizovala vo svojom poslednom prípravnom stretnutí pred Svetovým pohárom v Ottawe s Ruskom 0:0. Slováci v zámorí ešte neprehrali, keď v sobotu remizovali s Kanadou 2:2. Celkovo v príprave na Svetový pohár má slovenská reprezentácia bilanciu jedna prehra (v Bratislave so Švédskom 0:2) a dve remízy. Zverenci Jána Filca odohrajú prvý duel na prestížnom turnaji zajtra od 19.00 hod. (štvrtok 1.00 hod. SEČ), keď sa v Montreale stretnú s domácim výberom Kanady.
Za hviezdy stretnutia Slovensko -- Rusko vyhlásili brankára Jána Lašáka, ktorý chytil všetkých 35 striel hráčov súpera a pripísal si piaty reprezentačný shutout, Mariána Hossu a Alexeja Kovaľova. Slovensko oproti zápasu s Kanadou nastúpilo v útoku aj s Mariánom Gáboríkom a Richardom Zedníkom, ktorý hral prvý zápas od júla, oddychoval Ladislav Nagy a chýbal už aj Peter Bondra, ktorý sa podobne ako Ivan Majeský a Michal Handzuš pre zranenie už od mužstva odpojil. V ruskom drese chýbala jednotka tohtoročného vstupného draftu NHL a vychádzajúca hviezda svetového hokeja Alexander Ovečkin. Rusi neskórovali už v druhom prípravnom stretnutí za sebou, keď v piatok nedali gól ani v zápase s USA (0:2).
Slovenský tím v porovnaní so zápasom s Kanadou viac útočil, hráči však nezabúdali ani na pozornú defenzívu. "Chceli sme sa čo najlepšie pripraviť na Svetový pohár. Hrali sme dobre v defenzíve a náš brankár chytal extrémne dobre," povedal útočník Marián Hossa. Strelecky aktívnejší boli v úvodnej časti hry Rusi, ktorí zverencov Jána Filca prestrieľali 10:7. V druhej tretine sa hra viac vyrovnala. Chvíľami sa v stretnutí hralo vo vysokom tempe, ktoré však striedali hluché minúty. V záverečnej časti hry mohli oba tímy strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Veľké šance na rozhodnutie mal v päťminútovom predĺžení Iľja Kovaľčuk, ale Lašák jeho šancu zlikvidoval.
Ján Filc (tréner SR): Vzhľadom na to, že to bol v krátkom čase náš druhý zápas, išli sme do neho s cieľom, aby sme ho dohrali s čo najmenšími stratami -- či už hráčskymi alebo na sebavedomí. Z oboch strán to bolo opatrné. Na skórovanie bol dostatok príležitostí. Rusi boli pred duelom viac oddýchnutí. Remíza je pre nás dobrým výsledkom. Mrzí ma však, že sme nedokázali streliť gól. Ján Lašák bol v stretnutí mužom na správnom mieste.
Ján Lašák (brankár SR): Je skvelé, že sa mi podarilo dnes vychytať čisté konto. Pred stretnutím som si veril. Teraz sa cítim skvele. Úvodný zápas s Kandou je pre nás veľkou výzvou. Poznáme ich štýl, myslím si, že nás čaká veľký zápas.
Slovensko -- Rusko 0:0 pp
Zostava:
Lašák -- Lintner, Chára, Ľ. Višňovský, Štrbák, Obšut, Suchý, Mezei -- Marián Hossa, Demitra, Gáborík -- Šatan, Stümpel, Zedník -- Somík, Cibák, Bartečko -- Országh, M. Hlinka, Radivojevič
Rusko: Bryzgalov -- Gončar, Kasparaitis, Kalinin, Tverdovskij, Višnevskij, Volčenkov, Chavanov -- Kovaľčuk, Jašin, Dacjuk -- Kovaľov, Kozlov, Samsonov -- Kvaša, Zubrus, Afinogenov -- Čubarov, Petrov, Kovalenko

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 02:50