StoryEditor

Čo bude s ANO? Lintner čaká odpoveď

20.09.2004, 00:00

Napätie v poslaneckom klube ANO pokračuje. V parlamentných kuloároch sa hovorilo o rebélii troch poslancov - Beáty Brestenskej, Evy Černej a Ľubomíra Lintnera. Zatiaľ z klubu nikto neodchádza, ale postoj podpredsedu ANO Lintnera je veľavravný. "ANO sa dostala do pozície, že by si mala postaviť otáznik - ako ďalej," povedal pre HN Lintner, ktorý svoje sklamanie v tomto čase nechce riešiť odchodom. Práve meno tohto poslanca, resp. Roberta Nemcsicsa, sa skloňovalo v súvislosti s prestupom do Slobodného fóra. Predstaviteľ slobodných Branislav Opaterný pripomína, že príchod ďalšieho člena nie je na programe dňa. "Chceme však liberálne orientovaného poslanca," zdôraznil.
Naposledy vyvolal v časti poslaneckého klubu liberálov pobúrenie nečakaný príchod exmečiarovca Jozefa Elsnera. S najväčšou pravdepodobnosťou nebude ani diskusia s vedením o tomto kroku, ktorú niektorí poslanci pôvodne požadovali. "Diskusia sa pravdepodobne skončí. Boli sme o vstupe pána Elsnera do klubu informovaní telefonicky," priznal poslanec Viktor Béreš. Podľa Černej bude musieť samotný Elsner preukázať, do akej miery sa stotožňuje s liberálnou politikou ANO. Podpredseda aliancie Jirko Malchárek, ktorý Elsnera do klubu ANO dotiahol, to však považuje už za uzavretú záležitosť.
"O možných masovejších trendoch v tomto smere ešte reč určite bude," zdôraznil Lintner. Spôsob informovania poslancov o celej záležitosti považuje za nešťastný. "Politika je aj o marketingu. Myslím, že viacerí mohli na túto zmenu reagovať s trochu väčším nadhľadom," reagoval Malchárek. "Blbú náladu" v aliancii však Černá vylučuje. "Dám si klapky na oči a uši a robím svoju prácu, mám jej dosť," uzavrela pre HN.

01 - Modified: 2002-12-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ankara mení nie na možno
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 12:56