StoryEditor

Súd s údajnými vrahmi "pápayovcov" až o rok

21.07.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR

Nové pojednávanie v kauze desaťnásobnej vraždy "pápayovcov" z Dunajskej Stredy sa začne až v budúcom roku. Zložitý prípad bol pridelený novému senátu Krajského súdu v Trnave, ktorý vedie Ivan Ilavský po tom, čo Najvyšší súd SR pre procesné chyby vylúčil z pojednávania senát vedený Pavlom Sládkom a pre zaujatosť aj predsedu senátu Vladimíra Tencera.
V septembri sa po uplynutí maximálnej päťročnej väzby dostane na slobodu Arpád Sz., podľa obžaloby jeden z aktérov desaťnásobnej vraždy. Viacerí členovia pôvodného senátu Pavla Sládka netajili obavu z jeho prepustenia na slobodu a možného ovplyvňovania svedkov. Obžalovaní dávali počas predchádzajúceho procesu najavo, že poznajú utajených svedkov, ktorí mali proti nim vypovedať. Masaker gangu Tibora Pápaya, prezývaného Papa Joe, sa odohral 25. marca 1999 v dunajskostredskom bare Fontána. Do podniku vnikla trojica mužov so samopalmi a kuklami na hlavách. Jeden z nich zakričal, že ide o policajnú akciu a hosťom prikázal ľahnúť si na zem. Ďalší dvaja vybehli na poschodie, kde hral Tibor Pápay so svojimi spoločníkmi karty. Zaznelo 113 výstrelov, po ktorých zostalo na zemi ležať desať osôb.
Na procese by malo pred súdom vypovedať vyše 120 svedkov, z toho osem utajených. Jeden z obhajcov, Svetozár Chabada, na začiatku procesu povedal, že jeho klienti sú nevinní a na ich odsúdenie chýbajú priame dôkazy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 06:01