StoryEditor

Zmeny vo vedení S & T Slovakia

22.08.2002, 00:00

Do funkcie nového riaditeľa spoločnosti S & T Slovakia, spol. s r. o., bol 1. augusta 2002 vymenovaný Roman Ondruš. Vo funkcii nahradí Ivana Lužicu. Spoločnosť S & T Slovakia je pobočkou S & T System Integration & Technology Distribution AG so sídlom vo Viedni, ktorá je jednou z najvýznamnejších spomedzi dodávateľov infraštruktúry pre rozsiahle podnikové informačné systémy. Na Slovensku pôsobí od roku 1993.
Roman Ondruš sa narodil v roku 1957 a je absolventom VŠDS v Žiline, fakulty kybernetiky. Do spoločnosti S & T Slovakia nastúpil z pozície prezidenta spoločnosti DITEC, a. s. V rokoch 1982 až 1989 pracoval na federálnom ministerstve zahraničného obchodu v Prahe a na Ministerstve pôšt a telekomunikácií ČSFR. Od roku 1989 pracoval na ministerstve pre hospodársku stratégiu a v Rade vlády SR pre informatizáciu. Potom pôsobil štyri roky v diplomatických službách na zastupiteľskom úrade SR v Egypte. Do roku 2000 pôsobil ako výkonný riaditeľ v spoločnosti Telenor Slovakia, s. r. o. Pred dvoma rokmi absolvoval medzinárodný manažment na Stockholm School of Economics. Zúčastnil sa aj na niekoľkých študijných a pracovných pobytoch v Španielsku, Malajzii, Rusku a USA.
Roman Ondruš ovláda angličtinu, francúzštinu, ruštinu a arabčinu. Vo voľnom čase sa aktívne venuje športu, má rád výtvarné umenie a hudbu. Je ženatý a má dve deti.
Do funkcie obchodného riaditeľa spoločnosti S & T Slovakia bol k 1. augustu vymenovaný aj Viliam Bošiak, ktorý zastával v spoločnosti pozíciu Key Account Manager. Viliam Bošiak má 35 rokov a je absolventom Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, katedry robotov a manipulátorov. Do spoločnosti S & T Slovakia nastúpil zo spoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia. V rokoch 1992 -- 1997 pracoval v akciovej spoločnosti Eurotel. Pôsobil aj ako marketingový manažér v Slovenských telekomunikáciách. V roku 2000 dokončil program MBA na pittsburskej univerzite. Ovláda anglický, nemecký a ruský jazyk.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
23. apríl 2024 19:54