StoryEditor

České trhy

19.06.2002, 00:00

LNM Holdings definitívne ovládla Novú huť (NH). Holandská spoločnosť totiž v pondelok podpísala zmluvu s Fondom národného majetku o kúpe 67 % akcií najväčšej českej oceliarskej firmy. LNM Holdings okrem iného za 660 miliónov Kč kúpi od štátu 67 % akcií huty a pohľadávky za necelých 5 miliárd Kč, ktoré v oceliarňach eviduje Česká konsolidační agentura. Ďalších 2,1 miliardy Kč sa LNM v zmluve zaviazala vložiť do prevádzkového financovania oceliarní, navyše v priebehu 10 rokov investuje do rozvoja firmy zhruba 8 miliárd Kč. (TASR)

Všetky platby veriteľom akciovej spoločnosti Zetor Brno mali byť dokončené do včerajšieho dňa. Od 10. júna začalo postupné plnenie záväzkov firmy voči veriteľom, ktorých pohľadávky súd uznal v rámci súdneho vyrovnania. Hovorca Českej konsolidačnej agentúry (ČKA) Jiří Pekárek k tomu uviedol, že peniaze na zaplatenie dlhov Zetoru idú teraz z ČKA, ktorá sa za súdne vyrovnanie brnianskeho výrobcu traktorov zaručila. Zetor sa vo vyrovnaní zaviazal vyplatiť prednostným veriteľom do dvoch rokov 100 % ich pohľadávok a neprednostným 30 %. (TASR)

Spoločnosť Dynybyl, piaty najväčší tuzemský výrobca alkoholických nápojov, plánuje zvýšiť tržby o desať percent zhruba na 550 miliónov Kč . Predaj v mesiacoch január až máj je v porovnaní s plánom o sedem percent vyšší, uviedol generálny riaditeľ firmy Ivan Morávek. Dynybyl vyrába 14 produktov. (HN ČR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 18:03