StoryEditor

Bátory s Bajčičákom šiesti

26.10.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Slovenskí reprezentanti v behu na lyžiach Ivan Bátory, Martin Bajčičák zaznamenali skvelý výsledok v novom ročníku Svetového pohára, keď v nemeckom Düsseldorfe obsadili včera v bežeckej šprintérskej dvojštafete šiestu priečku. Slovenské duo sa tak rehabilitovalo za neúspešný vstup do sezóny, v úvodnom podujatí v šprinte na 1 500 m voľnou technikou totiž skončil Bajčičák v kvalifikácii až na 50. mieste a Bátorymu patrila 59. priečka. Z víťazstva sa v otváracích pretekoch tešil Švéd Peter Larsson, ktorý pred 50-tisícovou diváckou kulisou potvrdil úlohu jedného zo spolufavoritov a v Düsseldorfe zopakoval svoje minuloročné prvenstvo. V šprintérskej štafete sa na najvyšší stupeň dostali tiež zástupcovia troch koruniek -- Jörgen Brink a Thobias Fredriksson.
Svoju tohtoročnú premiéru v SP absolvovali v nemeckom lyžiarskom stredisku aj ženy. V šprinte na 1 500 m voľne dominovala Talianka Gabriella Paruzziová. Domácich fanúšikov príjemne prekvapila účasť dlhoročnej biatlonovej stálice Uschi Dislovej. Zlatá medailistka z pretekov štafiet z minuloročných zimných olympijských hier v Salt Lake City a držiteľka množstva cenných kovov z vrcholných podujatí sa rozhodla štartovať v SP bežcov po vzore nórskeho biatlonového kráľa Oleho Einara Björndalena a hneď sa prebojovala do A-finále, v ktorom prišla do cieľa na štvrtom mieste. V pretekoch dvojštafiet triumfovali nórske špecialistky Hilde Pedersenová a Marit Björgenová. Slovenky na pretekoch neštartovali.
Výsledky: muži -- šprint na 1 500 m: 1. Larsson (Švéd.), 2. Koukal (ČR), 3. Fredriksson (Švéd.),... 50. BAJČIČÁK, 59. BÁTORY (obaja SR), štafeta na 6x1 000 m: 1. Brink, Fredriksson (Svéd.), 2. Teichmann, Angerer (Nem.), 3. Hetland, Bjerkeli (Nór.),... BÁTORY, BAJČIČÁK (SR), ženy: 1. Paruzziová (Tal.), 2. Sidkovová (Rus.), 3. Čačinová (Rus.), štafeta na 6x800 m: 1. Pedersenová, Björgenová (Nór.), 2. Dislová, Künzelová (Nem.), 3. Savialovová, Abduchalikovová (Rus.)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 03:21