StoryEditor

HLASY TRÉNEROV

09.05.2003, 00:00

Kanada -- Nemecko (3:2 pp)
Andy Murray (Kan.): "Sme radi, že máme tento zápas za sebou. Urobili sme chyby, aké sa nesmú v takom dôležitom zápase turnaja stať. V semifinále musíme podať oveľa lepší výkon."
Hans Zach (Nem.): "Moji hráči sú úplne zničení. Boli sme tak blízko k úspechu... Chýbal nám len kúsok šťastia. Mužstvo hralo na tomto šampionáte výborne. Ak budeme s tímom naďalej takto pracovať, môžeme smelo hľadieť do budúcnosti."
Švédsko -- Fínsko (6:5)
Hardy Nilsson (Švéd.): "Som šťastný, ale naozaj neviem vysvetliť, ako sa nám podarilo zvrátiť tento zápas. Zrejme dva góly tesne za sebou v druhej tretine nám dodali sebavedomie a Fíni znervózneli. Podržal nás aj brankár Tellqvist. Možno som Sala stiahol neskoro, ale nemyslím si, že chytal zle. Mal aj smolu a keď príde takýto zápas, ani najväčšia hviezda si s tým neporadí."
Hannu Aravirta (Fín.): "Takýto záver turnaja pre fínsky hokej je ako príbeh o nočnej more, lenže mojim hráčom nemám čo vyčítať. Toto je hra, v ktorej môže vyhrať iba jeden. My sme sa o to pokúšali, naozaj sme vydali zo seba všetko, ale nepodarilo sa."
Česko -- Rusko (3:0)
Slavomír Lener (ČR): "Hrali sme presne to, na čom sme sa dohodli -- agresívny hokej so skvelým forčekingom. Naša prvá formácia odohrala príkladný zápas proti najlepšej "lajne" súpera. Nebol to však vôbec jednoduchý zápas, lebo Rusi neúnavne korčuľovali."
Vladimir Pľuščev (Rus.): "To, že nejaký zápas gólovo nevyjde, sa stáva. Ale nechápem, prečo sme sa tu trápili v toľkých zápasoch. Toto mužstvo budujeme s perspektívou na Svetový pohár a ZOH 2006, preto zatiaľ ostávam pri tíme, aj keď ma čakajú rozhovory s predstaviteľmi Ruskej hokejovej federácie."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 02:44