StoryEditor

Európske nezávislé divadlo

18.11.2002, 23:00
Autor:
SITASITA

Počas štvrtého ročníka Festivalu európskych nezávislých divadiel s podtitulom Divadlo bez hraníc, ktorý sa bude konať na scénach v Košiciach, Prešove a v Rožňave od 23. novembra do 1. decembra, uvedie 17 súborov 21 predstavení. Organizátorom podujatia je neštátne košické Staromestské divadlo a na festival príde 400 účastníkov zo slovenských a osem zahraničných divadiel.
Ako uviedla riaditeľka festivalu Ľuba Blaškovičová, zámerom organizátorov nekomerčného festivalu je ponúknuť priaznivcom divadelného umenia čo najširšiu škálu žánrov z repertoáru nezávislých divadiel. Diváci uvidia predstavenia pre deti, súčasnú avantgardu, klasickú hru, politickú satiru, predstavenie tanečného divadla, spresnila Blaškovičová.
Festival otvorí v sobotu 23. novembra Staromestské divadlo satirickou komédiou Na jednom lane, ktorú uvedie na Malej scéne štátneho divadla. Na rovnakej scéne 24. novembra vystúpi české Divadlo Víťu Marčíka s rozprávkou o Snehulienke a po ňom slovenské divadlo GunaGu uvedie hru Gotika. Počas nasledujúcich dní vystúpia divadlá L.A. Dance company z Budapešti, česko-švajčiarsky súbor Stage code, slovenské divadlo A.ha, slovinský súbor Academy of Arts, portugalský Company do Chapito, poľský Teater Cinema, divadlo Stoka, divadlo Actores z Rožňavy, ruské Divadlo Shkidy, Divadlo z Pasáže, divadlo Astorka s divadlom Drive, pražská divadelná skupina Jednotka/Unit a divadelné občianske združenie Metamorfózy. "Počas festivalu budú tri premiéry. Bude to tanečné predstavenie maďarského L. A. Dance s názvom Za mestom, premiérové uvedenie videoprojekcie Z denníka jedného vagóna Divadla z Pasáže a na záver festivalu medzinárodné workshopové predstavenie Bakchantky," uviedla Blaškovičová.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 09:56