StoryEditor

Taliansky kapitál mieri do Šamorína

13.05.2003, 00:00

Približne 300 miliónov eur plánuje investovať v priebehu niekoľkých mesiacov v priemyselnom parku v Šamoríne 36 malých a stredných talianskych podnikateľov. Park na rozlohe 50 hektárov bude spoločným projektom slovenskej obce s talianskou oblasťou Vicenza. Po návšteve viceministra pre zahraničný obchod a investície Talianskej republiky Adolfa Ursa o tom informoval minister hospodárstva Robert Nemcsics.
Ako povedal pre TASR vedúci Odboru výstavby Mestského úradu v Šamoríne Ľudovít Szelle, termín príchodu prvých podnikateľov bude závisieť od toho, kedy sa mestu podarí získať štátnu dotáciu na vybudovanie infraštruktúry pre priemyselný park. Šamorín v súčasnosti pripravuje v spolupráci s Hydrocoop Bratislava projektovú dokumentáciu na územné rozhodnutie.
Nemcsics tiež potvrdil aj pripravovaný vstup zatiaľ nemenovaného významného talianskeho investora z elektrotechniky. Investíciu, ktorá neprekročí 300 miliónov eur, sa rezort snaží umiestniť na stredné Slovensko. Nemcsics nevylúčil možnosť kapitálového vstupu talianskych investorov do výstavby rýchlostných ciest a diaľnic. Podľa Ursu sú tiež perspektívne nábytkársky, strojársky a potravinársky priemysel. Nazdáva sa, že prístup zahraničných investorov na Slovensko výrazne uľahčí pripravovaná daňová reforma. Talianskeho viceministra sprevádza aj skupinka malých a stredných podnikateľov, ktorá rokuje s potenciálnymi partnermi o možnostiach kapitálového vstupu do slovenských podnikov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 11:52