StoryEditor

RWE sa rozhodla odísť z USA

18.09.2003, 00:00
Autor:
SITASITA

Druhá najväčšia nemecká spoločnosť v oblasti verejnoprospešných služieb RWE potvrdila, že ukončí svoje prevádzky v Spojených štátoch amerických v rámci obchodovania s energiou a so zemným plynom s cieľom preorientovať sa na obchodovanie s energiou v Európe. "V rámci strategickej zmeny orientácie zameria spoločnosť RWE v budúcnosti svoje obchodné aktivity na európsky trh," oznámili predstavitelia spoločnosti RWE. Dodali, že aktivity RWE v rámci obchodovania s uhlím v Severnej Amerike, SSM Coal Americas, budú naďalej pokračovať pod vedením SSM Coal BV z Rotterdamu, ktorá je časťou obchodnej divízie RWE Trading.
Spoločnosť RWE tiež uviedla, že odchod zo Spojených štátov sa uskutoční v priebehu roku 2003 riadnym spôsobom, pričom sa splnia všetky zmluvné záväzky. Nemecký RWE je poslednou zo série spoločností, ktoré opúšťajú trh obchodovania s elektrickou energiou v USA, ktorý sa ešte nezotavil zo škandálu vyvolaného kolapsom energetického gigantu Enron pred dvoma rokmi. Krok je tiež v súlade s plánmi firmy RWE uskutočniť program reštrukturalizácie podniku a redukcie nákladov, ktorý firma oznámila pred tromi mesiacmi. Spoločnosť RWE sa taktiež snaží zredukovať svoj dlh do konca roku 2005 na úroveň menej ako 20 miliárd eur.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 05:22