StoryEditor

Súhlas s predajom akcií SAD Humenné

30.05.2002, 00:00

Bratislava (TASR)
Predaj 49 %-ného balíka akcií podniku SAD Humenné novému nadobúdateľovi - spoločnosti Autobusová dopravná spoločnosť (ADS), s. r. o., Vranov nad Topľou, včera schválila vláda. Víťazná ponuka, ktorej akceptáciu odporučil vláde rezort privatizácie, znie na 45 mil. Sk. Cena ponúknutá za minoritu v podniku prevýšila nominálnu hodnotu účastín SAD Humenné o 175 000 Sk. Finančné prostriedky v objeme 23,098 mil. Sk zaplatí vranovská ADS Fondu národného majetku SR. Ten si časť z nich (300 000 Sk) ponechá a zvyšnou sumou navýši v dvoch vlnách základné imanie SAD Humenné. K vkladu do imania sa zaviaže aj investor, ktorý do neho rovnako v dvoch kolách "vsunie" 21,902 mil. Sk. Po uplynutí šiestich mesiacov získa pri splnení zmluvných podmienok nárok na kúpu ďalších 17 % akcií podniku, ktorých kúpna cena bude stanovená na úrovni 15,613 mil. Sk.
Konzorcium akciových spoločností Tatra banka, Citibank a VÚB, ktoré mieni poskytnúť pôžičku Železničnej spoločnosti (ŽS), a. s., Bratislava, sa rozšírilo o Slovenskú sporiteľňu a UniBanku. Objem úverovaných prostriedkov ostáva nezmenený na úrovni 3 mld. Sk.
V tomto zmysle vláda SR schválila zmenu svojho uznesenia z 25. apríla t. r., v ktorom odsúhlasila poskytnutie štátnej záruky na predmetný úver v jeho celej výške, ako aj na 100 % objemu úrokov z neho plynúcich. Prostredníctvom pôžičky prefinancuje ŽS časť strát, ktoré jej v tomto roku vzniknú z výkonov poskytovaných vo verejnom záujme. Vláda odsúhlasila návrh žiadosti o financovanie projektu zvýšenia efektívnosti a účelovosti úpravy splaškových a dažďových vôd v oblasti miest Liptovský Mikuláš a Liptovský Hrádok zo zdrojov podporného fondu EÚ ISPA.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 03:41