05.05.2003, 00:00
Autor:
SITASITA

Ministerstvo kultúry žiada 30 miliónov korún z rezervy vlády. Vyplýva to návrhu, ktorý pripravil rezort kultúry a žiadosť zdôvodňuje schválením pozmeňovacieho návrhu na rokovaní o štátnom rozpočte na rok 2003 v Národnej rade SR. Podľa neho sa finančná čiastka navrhovaná pre kultúru menšín zvýšila na 80 miliónov korún.
Bratislava (TASR)
V prípade neúspešného referenda o vstupe Slovenska do Európskej únie by bolo podľa vicepremiéra pre európsku integráciu Pála Csákyho nešťastné a kontraproduktívne hovoriť o odstúpení celej vlády. "Rozhodne nie. Táto vláda je jediná, ktorá dostala túto krajinu do transatlantických štruktúr, do NATO a EÚ," povedal vo včerajšej relácii televízie Markíza Na telo Csáky
Bratislava (SITA)
Navrhovaná novela zákona o ochrane utajovaných skutočností neprimerane posilňuje postavenie Národného bezpečnostného úradu. Zhodli sa na tom vo včerajšej diskusnej relácii TV Joj Sedmička minister spravodlivosti Daniel Lipšic a podpredseda Smeru Boris Zala. Podľa neho by výnimku zo zákona mali dostať všetci funkcionári volení občanmi. V opačnom prípade podľa neho hrozí "ochrnutie funkcií vzniknutých z volieb". Lipšic navrhuje vyňať spod účinnosti zákona zástupcov zákonodarnej, výkonnej a súdnej moci.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 16:43