StoryEditor

Urban mal na nohe cenné víťazstvo

22.08.2003, 00:00
Autor:
HNHNSITASITA
Slovenská futbalová reprezentácia sa v stredajšom medzištátnom priateľskom stretnutí v New Yorku rozišla s Kolumbiou bez gólov 0:0.

Slovenská futbalová reprezentácia sa v stredajšom medzištátnom priateľskom stretnutí v New Yorku rozišla s Kolumbiou bez gólov 0:0. Na Shea Stadium, domovskom stánku bejzbalového tímu New Yorku Mets, sa hralo pred kulisou 25-tisíc divákov, no mužstvá si veľa príležitostí na skórovanie nevytvorili. Najväčšiu slovenskú šancu v zápase spálil v nadstavenom čase nováčik v reprezentačnom drese stredopoliar Rudolf Urban, ktorý zo 14 metrov pálil tesne nad kolumbijskú bránku. Najväčšiu šancu zápasu však mal súper, keď útočník Preciado zoči-voči Rzeszotovi trafil iba pravú žrď. "Po takomto stretnutí, keď sme nastúpili iba s B-tímom, nebudem vynášať verejné súdy. Slováci ukázali príkladnú defenzívu. Im sa hrať príliš nechcelo, prišli brániť," povedal po zápase tréner Kolumbie Francisco Maturana. S výsledkom bol spokojnejší slovenský asistent Miroslav Mentel: "Pred zápasom by sme takýto výsledok brali, ale teraz nám je trochu ľúto, že sme nevyhrali. Najmä Urban svojou tutovkou v závere mohol dostať súpera na kolená. Kolumbijčania sa predstavili ako dobrí futbalisti, ale ich akcie sa končili zväčša pred šestnástkou." V New Yorku išlo už o tretie meranie síl slovenských a kolumbijských futbalistov a Slováci po prvý raz "zabodovali". Predtým za éry trénerov Jankecha, resp. Adamca sa zrodili dve rovnaké prehry 0:1. Do slovenskej histórie sa zapísali obrancovia Branislav a Vladimír Labantovci, ktorí ako vôbec prvá súrodenecká dvojica nastúpili v jednom zápase za slovenský tím.

Slovensko - Kolumbia 0:0
Rozhodovali: Stott - Clement, Vergara (všetci USA), 25 000 divákov.
Slovensko: Rzeszoto - Hanek, Klimpl (Sninský), B. Labant, V. Labant - Kisel, Zabavník, R. Urban, M. Ďurica - Vittek (Kurty), Oravec (Babnič)
Kolumbia: Mondragón (Henao) - Mera, Bedoya (Velásquez), I. López - Ferreira (Castillo), Montoya, J. López, Viafara (Cortés), Perea - Preciado, Arzuaga (Domínguez).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 08:50