StoryEditor

Krátko zo zahraničia

14.03.2002, 23:00

Dvanásť členov Predsedníctva Konventu o budúcnosti EÚ sa včera v Bruseli dohodlo, že pozve medzi seba jedného predstaviteľa kandidátskych krajín. (TASR)
Úradujúci konžský prezident Denis Sassou Nguesso presvedčivo zvíťazil v prvých prezidentských voľbách, ktoré sa v krajine konali za ostatných desať rokov, pričom získal takmer 89 percent hlasov. (TASR)
Český prezident Václav Havel podpísal včera zákon o sprístupnení väčšiny zväzkov bývalej Štátnej bezpečnosti (ŠtB). (TASR)
Moldavsko vyhostilo rumunského diplomata, ktorého obvinilo z kontaktov s opozičnými predstaviteľmi organizujúcimi protivládne demonštrácie. Plukovník Ioanaa Ungureanu bol vojenským atašé. Rumunsko reagovalo vyhostením prvého tajomníka moldavského veľvyslanectva v Bukurešti Iacoba Popoviciho. (TASR)
V rámci blízkovýchodného turné pricestoval americký viceprezident Dick Cheney z Egypta do Jemenu. (TASR)
Parlamentné voľby by sa mohli v Afganistane konať o dva až tri roky. Vyhlásil to šéf dočasnej afganskej vlády Hamíd Karzaj. (TASR)
Ukrajinský prezident Leonid Kučma odmietol včera tvrdenia niektorých domácich politikov a médií, že má v zámere uchádzať sa o zvolenie do funkcie na čele štátu aj na tretie päťročné volebné obdobie za sebou. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 19:15