StoryEditor

Hypernova oddnes aj v Prievidzi

26.09.2002, 00:00

Spoločnosť Ahold Retail Slovakia, k. s., Bratislava, dnes otvorí megamarket Hypernova v Prievidzi, ktorý bude zároveň siedmou prevádzkou Hypernovy na Slovensku. Megamarket s predajnou plochou 2 950 m2 ponúkne spotrebiteľom 16 tis. druhov výrobkov. Ďalšie produkty, služby, ale aj možnosť občerstvenia nájdu na nákupných mólach. Zákazníci budú mať k dispozícii 300 parkovacích miest.
Ahold Retail Slovakia vstúpil na slovenský trh v decembri 2001 otvorením prvých dvoch megamarketov v Považskej Bystrici a Michalovciach. V marci 2002 k nim pribudli ďalšie dve predajne vo Zvolene a v Lučenci, v apríli hypermarkety Hypernova v areáli Shopping Parku Avion v Bratislave a v máji hypermarket Hypernova v obchodnom centre Optima v Košiciach.
Ahold Retail Slovakia v SR prevádzkuje dva veľkostné typy predajní. Menšie megamarkety majú celkovú plochu okolo 6 tis. m2, predajnú plochu asi 3 tis. m2 a v ponuke viac ako 15 tis. položiek. Plocha hypermarketov dosahuje 10 tis. m2 a v sortimente majú až 60 tis. druhov tovaru. Zámerom spoločnosti je do konca tohto roku prevádzkovať na celom území Slovenska dovedna trinásť predajní. K už existujúcim by mali pribudnúť prevádzky Hypernova v Dunajskej Strede, Leviciach, Liptovskom Mikuláši, Spišskej Novej Vsi a Humennom. Podľa plánov spoločnosti by k nim v roku 2003 malo pribudnúť ešte ďalších 6 až 7 predajní.
Materská spoločnosť Royal Ahold prevádzkuje v 25 krajinách Európy, USA, Latinskej Ameriky a Ázie celkovo 9 tis. supermarketov, hypermarketov a predajní iného formátu a zamestnáva vyše 450 tis. ľudí, ktorí za týždeň obslúžia viac ako 40 mil. zákazníkov. V minulom roku dosiahla spoločnosť Royal Ahold obrat 66,62 mld. eur.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 09:45