StoryEditor

Snaha mladých Slovákov skončila komicky. Pozrite sa, čím zabávajú internet

28.12.2016, 15:45
Autor:
TASRTASRchocho
Všetko sa začalo nevydareným bodyčekom slovenského obrancu.

Vstup do juniorského svetového šampionátu v Kanade slovenským hokejistom nevyšiel. Naši reprezentanti do dvadsať rokov podľa očakávaní v noci podľahli veľkému domácemu favoritovi 5:0. Horšie je, že za celý zápas Slováci proti Kanaďanom vystrelili iba šesťkrát.

V tretej tretine sa objavil moment, ktorý zabáva internet. Slovenský obranca Martin Bodák sa snažil bodyčekom zastaviť prenikajúceho útočníka Kanady Mathewa Barzala. V prílišnej snahe ho však minul a vrazil do vracajúceho sa spoluhráča Radovana Bondru. Komédia bola dokonaná, keď cez túto  dvojicu prepadol taktiež sa vracajúci slovenský útočník Filip Lešťan.   

Enormný, no neefektívny tlak Kanady

Prvá tretina úvodného slovenského duelu priniesla očakávaný priebeh. Tlak Kanady bol síce enormný, no málo efektívny, čo podčiarkol favorit niekoľkými pokusmi z menej perspektívnych streleckých pozícií. Slovenskí mladíci si vo väčšine prípadov dobre rozobrali útočiacich hráčov súpera, vládali s nimi korčuľovať, navyše v dostatočnej miere vykryli priestor pred vlastným brankárom.

Húska si pripísal niekoľko ťažších zákrokov po strelách Stephensa, Gauthiera či Barzala, ale v spolupráci s brániacimi spoluhráčmi udržal "javorové listy" na dištanc. Najsvetlejší moment nevýraznej slovenskej ofenzívy prišiel tesne po nevyužitej presilovke, keď Ružička zaviezol puk do pásma a nabil na os Slobodovi, no ten z dobrého uhla nenamieril presne.

Prvé a rozhodujúce narušenie slovenského herného konceptu prišlo v 26. minúte po strate puku a prepadnutí v útočnom pásme. Gauthier našiel v protiútoku spätnou prihrávkou Lauzona a ten príklepom z prvej prestrelil Húsku. Zbytočná taktická chyba otupila kompaktný výkon Bokrošových zverencov, ktorí v ďalšom priebehu tretiny inkasovali ešte trikrát.

Po piatom góle duel nabral nádych exhibície

Na 2:0 zvýšil v presilovke Raddysh, následne po šťastne vyhratom buly tečoval puk za Húsku Cirelli. Slovákov v druhom dejstve zradila aj disciplína, na trestnú lavicu zasadli trikrát a v oslabení napokon inkasovali aj štvrtý gól - obrovský presilovkový tlak ukončil tvrdou strelou Barzal.

V úvode záverečného dejstva pomohla Húskovi žŕdka, no v 43. minúte už nestačil na kanadskú kombináciu ani on, ani padajúci brániaci hráči. Z Cirelliho skvelých manévrov s pukom vyťažil piaty gól McLeod.

Duel následne nabral exhibičný charakter zo strany Kanady, ktorá neustále vysoko forčekovala, hrala sa s pukom v útočnom pásme a snažila sa pridať ďalšie góly. Húska si napokon vylepšil štatistiky o niekoľko ďalších zákrokov a percento úspešnosti posunul nad hranicu 88 percent.

01 - Modified: 2024-05-09 19:31:19 - Feat.: - Title: Slovenská hokejová reprezentácia napísala na súpisku všetkých 25 hráčov. Športovci z AHL sa nepripoja 02 - Modified: 2024-05-09 18:31:24 - Feat.: - Title: Slovenských hokejových rozhodcov Hronského a Durmisa čaká prvý šampionát 03 - Modified: 2024-05-09 06:06:20 - Feat.: - Title: Štvrtá sezóna v belasom drese. Takáč predĺžil zmluvu so Slovanom Bratislava o ďalší rok 04 - Modified: 2024-05-08 13:06:49 - Feat.: - Title: Tatarov odkaz fanúšikom: Hokej hráme hlavne pre nich. Verím, že na MS sa im odvďačíme dobrým výsledkom 05 - Modified: 2024-05-07 20:17:52 - Feat.: - Title: Craig Ramsay rozhodol. Do záverečnej nominácie na MS v hokeji sa nedostali Lantoši, Takáč a Petrovický
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
10. máj 2024 16:51