StoryEditor

Ozbrojenci podpálili arénu, kde chytá Ján Laco. Zanechali spúšť

27.05.2014, 10:46
Autor:
tasr, stltasr, stl

Ukrajinského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Donbass Doneck zasiahla v utorok ráno nepríjemná udalosť. Približne o piatej hodine miestneho času vypukol v jeho aréne Družba požiar, ktorý zasiahol plochu zhruba 300 štvorcových metrov.

O udalosti ako prvý informoval portál dialog.ua. Podľa neho požiar vypukol pred piatou ráno miestneho času, pričom plamene zasiahli najmä vnútorné osvetlenie haly. "K uhaseniu požiaru vyrazilo desať jednotiek hasičov so špeciálnou technikou," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení.

V Donbasse Doneck pôsobili v uplynulej sezóne aj dvaja slovenskí hokejisti - brankár Ján Laco a obranca Peter Podhradský. Klub sa v uplynulom ročníku KHL prebojoval do semifinále play off Západnej konferencie, kde nestačil na pražský Lev.

Slovenského brankára Jána Laca nepríjemne prekvapila informácia o utorkovom požiari v aréne Družba, domovskom stánku hokejistov Donbassu Doneck. Strieborný medailista z MS 2012 a účastník tohtoročného svetového šampionátu v Minsku pôsobil v Donbasse uplynulé dve sezóny a spoluprácu s ukrajinským klubom predĺžil o ďalšie dva roky.

"Človek by povedal, že ho až bolí pri srdci. Videl som fotografie zhoreného štadióna a som z toho smutný. Nepríjemne ma to prekvapilo, keďže som si myslel, že účastníci konfliktu si budú vyberať iné ciele a nie športoviská," smutne konštatoval pre hockeyslovakia.sk slovenský reprezentant.

Podľa vedenia Donbassu ide nehanebný čin. „Klub ako i celá hokejová komunita sú veľmi nahnevaní z toho, čo sa prihodilo. Apelujeme na všetkých, ktorí ešte sympatizujú s rebelmi terorizujúcimi východnú Ukrajinu, aby sa zamysleli, či chcú takúto budúcnosť pre seba a svoje deti," uvádza sa vo vyhlásení na klubovej internetovej stránke.

Už o mesiac a pol sa začne príprava na nový ročník KHL a v Donecku tak vznikol teraz obrovský otáznik, či Donbass nastúpi do súťaže. „Neveril som, že by sa celá situácia mohla vyhrotiť až do takýchto rozmerov. Z klubu ma zatiaľ nekontaktoval nikto, takže neviem, čo sa bude diať. Verím, že naša sezóna nebude ohrozená. Čo sa však udialo v utorok nadránom, ma veľmi zaskočilo," dodal Laco pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

01 - Modified: 2006-06-02 09:42:19 - Feat.: 0 - Title: Karty na povolebný český mariáš sú rozdané
01 - Modified: 2024-05-10 17:53:40 - Feat.: - Title: Poriadny direkt smerom k postupovým ambíciám. Nemci vyhrali zaslúžene, hodnotí vicemajster z Petrohradu 02 - Modified: 2024-05-10 16:32:20 - Feat.: - Title: Ukrajinský minister poľnohospodárstva, ktorý je podozrivý z korupcie, oficiálne rezignoval 03 - Modified: 2024-05-10 13:09:17 - Feat.: - Title: Rusko začalo nový vpád na Ukrajinu. Na obranu Charkova mieria posily 04 - Modified: 2024-05-10 10:37:01 - Feat.: - Title: Prináša dobré správy o pomoci Slovenska. Čaputová pricestovala do Kyjeva na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny 05 - Modified: 2024-05-10 05:53:37 - Feat.: - Title: Ruské úrady priznali požiar v ďalšej rafinérii v Kalužskej oblasti. Terčom útokov sa stal aj Charkov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
11. máj 2024 06:59