StoryEditor

Krátke správy

07.07.2003, 00:00

Oddnes bude mať Slovensko nového veľvyslanca pri EÚ -- doterajšieho šéfa sekcie európskej integrácie na ministerstve zahraničných vecí Miroslava Adamiša, na poste nahradil Juraja Migaša. (TASR)
Izraelský kabinet včera v princípe schválil prepustenie palestínskych väzňov na podporu mierového plánu podporovaného USA. Informovali o tom oficiálne izraelské zdroje. (SITA, Reuters)
Svetová zdravotnícka organizácia v sobotu vyhlásila, že sa vo svete podarilo zastaviť šírenie SARS a vyradila zo zoznamu ohnísk nákazy aj Taiwan. (TASR)
Šesť irackých policajtov zahynulo a 15 ďalších utrpelo zranenia pri sobotňajšejj explózii, ku ktorej došlo v komplexe policajného riaditeľstva v meste Ramádi. (TASR)
Najmenej 44 osôb prišlo o život a 65 ďalších utrpelo zranenia pri piatkovom útoku na šiítsku mešitu počas dnešných modlitieb v pakistanskom meste Kvéta. (TASR)
Homosexuálny anglikánsky kňaz Jeffrey John, ktorého vymenovali na čelo diecézy v Readingu, sa odmietol stať biskupom. Bývalý arcibiskup z Canterbury George Carey medzitým vyhlásil, že v 90. rokoch vysvätil dvoch biskupov, o ktorých vedel, že sú homosexuáli. (TASR, SITA, Reuters)
Americký prezident George W. Bush včera oslavoval svoje 57. narodeniny. Keď mu po svätej omši niekoľko novinárov zablahoželalo, ďakujúc povedal: "Dúfal som, že si niekto v zástupe spomenie." (SITA, Reuters)
V americkom štáte Texas v piatok niekoľko hodín pred začiatkom osláv Dňa nezávislosti explodovalo veľké množstvo zábavnej pyrotechniky a zahynuli pritom najmenej tri osoby. (TASR)
Traja ľudia zahynuli včera v bojoch súperiacich frakcií na severe Afganistanu napriek predchádzajúcemu oznámeniu o prímerí. (TASR)
Následkom výbuchu v uhoľnej bani na severe Číny zahynulo 22 ľudí a 6 ďalších sa zranilo, uviedol v nedeľu oficiálny denník Morning News. (SITA, Reuters)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. máj 2024 12:05