StoryEditor

Má úspešné bistro v centre Bratislavy: Gastrom sa u nás zarobiť nedá

13.01.2017, 17:56

"Začiatky boli naozaj veľmi ťažké, a to nielen preto, že v gastre to je naozaj náročné," popisuje svoj biznis Katarína Castrovilli, majiteľka bistra La Cocotte v centre Bratislavy. 

V podnikaní ju poháňala láska k jedlu. A to nie je všetko. V jej podniku si môžete kúpiť všetko, čo vidíte. 

"Začínali sme s francúzskym konceptom," popisuje. Od toho sa odvíja aj názov La Cocotte, ktorý môže pre našinca znieť trochu exoticky. Vo francúzštine ale znamená toto slovo hrniec. 

Dôležitá je pre bistro kvalita jedla, ktorú nie sú ochotní obetovať na úkor vyššieho počtu obslúžených zákazníkov. "Naša kapacita je 70 obedov a nesnažíme sa to nafukovať."

"Nemyslím si, že na gastronómii na Slovensku, keď ju robíte naozaj poctivo, zarobíte," hovorí o situácii u nás. 

01 - Modified: 2023-02-21 16:05:33 - Feat.: - Title: Bublina praskla a slovenská hviezda spadla z neba 02 - Modified: 2021-03-08 07:49:53 - Feat.: - Title: Slovenka vyrába produkt, ktorý čistí prostredie od vírusov. Nápad dostala v Ománe 03 - Modified: 2021-02-26 11:36:01 - Feat.: - Title: Na umení sa dá zbohatnúť. Dielo slovenského umelca má aj pápež 04 - Modified: 2021-03-01 08:11:48 - Feat.: - Title: Na umení sa dá zbohatnúť. Dielo slovenského umelca má aj pápež 05 - Modified: 2020-11-06 10:21:40 - Feat.: - Title: Slovenka prerazila s výrobou zákuskov. Základom je nepozerať na cenu, tvrdí
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/success-story, menuAlias = success-story, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
26. apríl 2024 15:42