StoryEditor

SaLon nové knihy

22.08.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Ed McBain
Gangy
(BB/ART)
Keď pätnásťročný Vicente odmietne zastreliť člena nepriateľského gangu, musí svoj vlastný gang opustiť. Navyše prechádza v rámci rituálu vyhodenia z klubu uličkou vytvorenou z členov gangu, po ktorej skončí s ťažkými poraneniami v nemocnici. Zákony, ktoré platia v partiách, v ktorých sa zdržiavajú tínedžeri na predmestiach veľkých amerických miest sú neúprosné a ich porušenia sa trestajú celkom nemilosrdne a úplne bez výnimky.

Keith Ablow
Nutkání
(BB/ART)
Psychiater Frank Clevenger sa už domnieval, že po otrasných zážitkoch nedávneho obdobia svojej psychiatrickej kariéry zakotvil v starostlivosti o pacientov na lôžkovom oddelení nemocnice, kde je práce dosť, a nie je vôbec jednoduchá. Ozve sa mu však jeho kamarát policajt, ktorý s ním trávil doteraz snáď všetky najťažšie chvíle. Bolo zavraždené malé dievčatko, päťmesačné. Vinu zvaľujú na Billyho, čiernu ovcu rodiny. Čím hlbšie však Clevenger preniká do zložitých rodinných vzťahov, tým viac o jeho vine pochybuje. Billy na rozdiel od svojho adoptívneho brata nie je žiadnym anjelom. A navyše, matka zavraždeného dievčatka a adoptívna matka oboch chlapcov je veľmi príťažlivá žena.

Táňa Keleová-Vasilková
Dúhový most
(SLOVART)
Oľga je obyčajná žena, ktorá má svoje obyčajné sny. Túži po tom, aby bola bohatšia, aby mohli ísť s rodinou na dovolenku k moru, aby nemusela toľko pracovať. No jej najväčšou túžbou je schudnúť. Ustavične sa týra rozličnými diétami, chudne a zasa priberie, a z tohto nekonečného kolotoča je podráždená, nervózna a nešťastná. Okrem toho je skalopevne presvedčená, že len štíhli ľudia majú v živote zelenú. Keď bude štíhla, bude aj šťastná a všetko v jej živote sa akoby švihnutím čarovného prútika zmení na lepšie a krajšie. Až zásah osudu jej otvorí oči.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
30. apríl 2024 15:26