StoryEditor

Zlato, striebro, bronz. Emotívne video ukazuje najväčšie slovenské športové úspechy

29.12.2016, 23:00

Naši elitní športovci dokázali aj v tomto roku výrazne zviditeľniť Slovensko vo svete.

Pozrite si vo videu prehľad najväčších športových úspechov Slovákov v roku 2016.

Hokejový tím Európy so šiestimi Slovákmi
Šesť Slovákov, Marián Gáborík, Marián Hossa, Zdeno Chára, Jaroslav Halák, Tomáš Tatar a Andrej Sekera prispeli k fantastickému druhému miestu výberu Európy na Svetovom pohári v Kanade. Vo finále nestačili len na domáceho favorita.

Petra Vlhová
21-ročná slovenská lyžiarka v tomto roku definitívne prenikla medzi svetovú lyžiarsku špičku. A6 štyrikrát sa dokázala prebojovať na stupne víťaziek.

Peter Sagan
Elitný slovenský cyklista aj v tejto sezóne dokázal, že patri medzi svetovú špičku. Na tour de France vybojoval už štvrtýkrát za sebou zelený dres a vyhral spolu tri etapy na najprestížnejších cyklistických pretekoch sveta Tour de France.

Veronika Zuzulová
Slovenská lyžiarka dlhodobo dokazuje, že patrí medzi elitu. V jej najsilnejšej disciplíne v slalome skončila v minulej sezóne druhá v celkovom hodnotení Svetového pohára. Dvakrát triumfovala v rakúskom Flachau.

Matej Beňuš
Bol to práve slovenský vodný slalomár, ktorý začal našu medailovú radosť na olympijských hrách v Riu. V kategórii C1 vybojoval senzačnú striebornú medailu.

Štvorkajak
Štyria kanoisti Erik Vlček, Juraj Tarr, Denis Myšák a Tibor Linka nadviazali na úspech slovenského štvorkajaku v ére samostnanosti a po fantastickom finiši, v ktorom predbehli aj rivalov z Česka, vybojovali strieborné medaily.

Bratanci Škantárovci
Ladislav a Peter Škantárovci šokovali vodnoslalomársky svet a vybojovali zlaté medaily pre Slovensko. Nadviazali tak na úspešnú éru bratov Hochschornerovcov.

Dominika Cibulková
Elitná slovenská tenistka dosiahla obrovský úspech už len tým, že sa prebojovala medzi najlepších osem hráčok na turnaji majsteriek. Jej finálový triumf na Angelique Kerberovou a titul majsterky sveta patrí medzi najväčšie prekvapenia v športe za rok 2016.

Peter Sagan
To, že je Peter Sagan fenomén, akého Slovensko nemalo, ukazuje nielen na Tour de France. V tomto roku sa rodák zo Žiliny obhájil titul majstra sveta.

Matej Tóth
To najlepšie nakoniec. Slovenský chodec Matej Tóth prepísal slovenskú športovú históriu a v chôdzi na 50 kilometrov vybojoval zlatú olympijskú medailu.

01 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 02 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 07:13:12 - Feat.: - Title: Slafkovský získal v NHL bonus za 20 gólov, je voľný pre svetový šampionát 05 - Modified: 2024-04-17 12:26:34 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Koniec temnoty sa blíži, z Nemecka sa šíria dobré správy
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 11:30