StoryEditor

Cibulková zhodnotila v Bratislave životný úspech. Chcem vyhrať grandslamový turnaj, odkazuje

01.11.2016, 12:52
Slovenská tenistka sa vrátila domov zo Singapuru, kde vybojovala titul na turnaji majsteriek.

Slovenská tenistka Dominika Cibulková si po triumfe na MS WTA v Singapure vychutnala pózovanie s trofejou, ktorú si požičala, aby ju po návrate domov mohla ukázať svojim blízkym a fanúšikom.

Po oslavách v stredu odletí na dovolenku, s prípravou na novú sezónu začne v druhej polovici novembra.         

"Na hoteli sme môj životný úspech trochu oslávili, pripili sme si s realizačným tímom. V pondelok som absolvovala fotenie s trofejou, bol to super zážitok. Pôvodne sme mali hneď zo Singapuru odletieť na dovolenku na Maldivy, no chcela som to ísť osláviť domov. Zapožičali nám pohár pre víťazku, keďže na repliku by sme museli čakať dva týždne, o deň či o dva už musí ísť naspäť do Londýna," povedala Cibulková na utorňajšom stretnutí so slovenskými médiami.

Vo finálovom zápase proti svetovej jednotke Nemke Angelique Kerberovej jej bolo najťažšie po treťom nepremenenom mečbale.

"Po pokazenom forhende mi nebolo všetko jedno. Kŕčovito som sa pozrela na môjho trénera Maťa Liptáka. Dôležité bolo, že som to rýchlo hodila za hlavu, v závere som bola mentálne silná. Tento turnaj mi dodal veľa sebavedomia. Ukázala som, že môžem zdolať aj tie najlepšie hráčky." 

Po triumfe na turnaji majsteriek má slovenská jednotka pred sebou ďalší cieľ - zisk grandslamového titulu.

"Vždy som snívala o tom, že raz vyhrám jeden z grandslamových turnajov. Ak chce tenista uspieť na takomto podujatí, musí sa všetko zísť, musí byť dobrá forma aj pohoda. Nová sezóna bude pre mňa veľká výzva. Po dovolenke a bratislavskej exhibícii Tennis Champions si chcem ísť oddýchnuť do kúpeľov. Nasledovať bude kondičná príprava v Tatrách s Jozefom Ivankom a potom tradičné sústredenie na Floride."

Podľa slov Cibulkovej trénera Liptáka je titul z MS WTA odmenou za tvrdú drinu. "Pred finálovým duelom som veril, že Dominika má na to, aby Kerberovú zdolala. Počas celého zápasu som pociťoval pokoj, bolo to také zvláštne. Pri mečbaloch začala premýšľať, čo sa deje, čo je v takýchto situáciách prirodzené. Dôležité bolo, že sa nastavila ako veľká šampiónka," povedal Lipták. 

Podľa neho im pomohli aj okolnosti, hviezdy musíte mať naklonené.

Proti Kerberovej odohrala najlepší zápas v sezóne, možno aj v celej kariére. Bola to úplne iná sezóna ako predchádzajúce, Domča dokázala počas celého roka podávať konzistentné výkony. Štyri tituly a sedem finálových účastí, to je výborné vysvedčenie. Urobili sme malé zmeny a prinieslo to skvelé výsledky," doplnil Cibulkovej tréner.

Cibulkovej triumf v Singapure zarezonoval aj medzi slovenskými fanúšikmi. V utorok popoludní pre nich aktuálna svetová pätka pripravila autogramiádu.

Cibulkovej priaznivci si mohli so svojou obľúbenou športovkyňou spraviť selfie, odfotiť sa s trofejou alebo získať cenný úlovok v podobe autogramu čerstvej šampiónky. Viacerí z nich si nechali podpísať tričká. 

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-21 08:40:01 - Feat.: - Title: Cibulková vystrojila ďalšiu okázalú párty. Stoly plné kalórií a tortu, akú ste zrejme ešte nevideli 04 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 05 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
26. apríl 2024 09:34