StoryEditor

Slovanisti dostali voľno. Odľahlo mi, že im to dobre dopadlo, tvrdí Cíger

09.02.2016, 18:08
Autor:
TASRTASR

Slovenská hokejová reprezentácia nebola na utorňajšom zraze pred turnajom Slovakia Cup 2016 v kompletnom zložení. Trénerovi Zdenovi Cígerovi chýbali v Žiline šiesti hráči Slovana Bratislava, ktorí po pondelňajšom zápase s Dinamom Riga dostali od kouča voľno a k tímu sa pripoja v stredu ráno. Kapitánom mužstva na domácom turnaji bude Andrej Meszároš, asistovať mu budú Michal Čajkovský a Andrej Šťastný.

Na poslednú chvíľu nenastala v nominácii na domáci turnaj žiadna zmena. Jedinou, dlhšie avizovanou bol príchod útočníka Hradca Králové Rastislava Deja, ktorý z Olympijského tímu nahradil vo výbere trénera Cígera zraneného Martina Réwaya. "Zatiaľ nás je trinásť, dohodli sme sa so slovanistami, že sa pridajú k tímu v stredu. V pondelok hrali dôležitý zápas a celkovo mali toho v uplynulom čase dosť. Dúfal som, že im boj o play off dobre dopadne, hoci to bolo napínavé. Odľahlo mi, hoci som počítal trošku s tým, že by mohli nastať komplikácie. Našťastie, zatiaľ nenastali," konštatoval na utorňajšom zraze Cíger.

Oproti uplynulým zrazom bude mať šéf reprezentačnej striedačky k dispozícii skúsenejších hráčov z celej Európy na čele s bratmi Júliusom a Liborom Hudáčkovcami, Meszárošom či spomínanou šesticou "belasých". Obranca Michal Sersen, ktorý je s 88 štartmi najskúsenejším hráčom v súčasnom Cígerovom výbere, pricestuje v stredu spoločne s Ivanom Švarným a útočným kvartetom Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský a Patrik Lušňák. Už v utorok oznámil Cíger prítomným hráčom ich funkcie. "Kapitán bude Meszároš, Čajkovský so Šťastným budú asistenti. Chceli sme to trošku rozvrhnúť aj na mladších, predsa len 'Čajo' podáva v Česku veľmi dobré výkony, má dobré meno. Šťastnému to tiež ide. Chceme si ich otestovať v takýchto situáciách," ozrejmil Cíger.

Tradičný domáci turnaj Slovakia Cup sa po vlaňajšom dejisku v Banskej Bystrici tentoraz uskutoční v Žiline. "Domáce prostredie značí, že budeme musieť hrať trošku zodpovednejšie a možno budeme mať trošku zviazané ruky, bude tam podpora z tribún. Dúfam, že si to vysnívame podľa predstáv. Nech nám to všetkým dobre ide, nech sú výkony hráčov výborné, aby boli diváci spokojní," zaželal si Cíger.

Slovenská reprezentácia odohrá na Slovakia Cupe dve stretnutia, vo štvrtok o 17.00 h vyzve Bielorusko a o dva dni neskôr v tom istom čase Švajčiarsko. Olympijský výber, zložený prevažne z hráčov domácej Tipsport Ligy, sa súbežne predstaví na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v Innsbrucku.

Nominácia SR na Slovakia Cup 2016:

brankári: Marcel Melicherčík (HC Košice), Július Hudáček (Örebrö HK/Švéd.), Tomáš Tomek (MsHK Žilina/9. – 10. 2.)

obrancovia: Eduard Šedivý (HC Košice), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja HC Slovan Bratislava), Adam Jánošík (Piráti Chomutov/ČR), Michal Čajkovský, Juraj Mikuš (obaja HC Sparta Praha/ČR), Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel/ČR), Andrej Meszároš (HC Sibir Novosibirsk/Rus./KHL)

útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany/HC Slovan Bratislava), Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci HC Slovan Bratislava), Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF/Švéd.), Libor Hudáček (Örebrö HK/Švéd.), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR)

 

 

01 - Modified: 2008-02-04 12:01:00 - Feat.: 0 - Title: Iránsky súd potvrdil popravu ukameňovaním za cudzoložstvo
01 - Modified: 2024-05-15 21:45:30 - Feat.: - Title: Kontrolované víťazstvo. Presilovky nám proti Poliakom nešli, teší však čisté konto i gól prvej formácie 02 - Modified: 2024-05-15 18:45:09 - Feat.: - Title: Slováci hrajú proti Poľsku v rovnakej zostave ako s USA 03 - Modified: 2024-05-15 11:58:01 - Feat.: - Title: Slovenský tréner Poľska pre HN: Varšava nemá ani tím, hokej sa tu dostane do športových správ raz za mesiac 04 - Modified: 2024-05-14 12:45:16 - Feat.: - Title: Slováci zdolali top favorita. Kvalitou to bol duel NHL, dokázali sme sa vyrovnať s dôrazom Američanov 05 - Modified: 2024-05-13 13:02:26 - Feat.: - Title: Slafkovský je na šampionáte vo svojom živle. Jeho úlohy sú jasné, píšu Česi
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. máj 2024 16:21