StoryEditor

Slovenky zdoláme s Hantuchovou či bez nej, tvrdí Vaidišová

30.01.2008, 16:10
Autor:
SITASITA

České tenistky sú odhodlané vo víkendovom fedcupovom súboji proti Slovensku v Brne pretaviť výhodu domáceho prostredia do víťazstva. Oba tímy sa stretávajú po deviatich mesiacoch od ich lanského súboja v Bratislave, ktorý sa skončil naoko hladkým triumfom hostiek spoza rieky Morava 5:0. Najlepšia česká tenistka Nicole Vaidišová vie, že rovnaký výsledok bude veľmi náročné zopakovať. "Stretnutie v Bratislave bolo napriek jednoznačnému skóre veľmi vyrovnané. Niečo podobné môžeme očakávať aj teraz. Je mi jedno, či sa to skončí 3:2 alebo 5:0. Dôležité bude víťazstvo. Našou výhodou môže byť rýchly tvrdý povrch. V Bratislave sa hralo na pomalej antuke," komentovala na stredajšej tlačovej besede v Brne Vaidišová.
Osemnásťročná rodáčka z nemeckého Norimbergu je napriek svojmu mladému veku už skúsenou tenistkou - dvojnásobnou grandslamovou semifinalistkou, bývalou 7. a súčasnou 15. hráčkou rebríčka WTA Tour. Nad slovenskou jednotkou Danielou Hantuchovou vlani v Bratislave tesne zvíťazila, teraz je možné, že sa ani nestretnú. Slovenská hrdinka z Australian Open totiž do poslednej chvíle zvažuje účasť pre vleklé zranenie päty. "To, či súperky posilní Hantuchová, vôbec neriešime. Za každých okolností potrebujeme zvíťaziť a myslím si, že sa nám to aj podarí," cituje idnes.cz Vaidišovú.
Súboj 1. kola II. svetovej skupiny 2008 proti Slovensku bude premiérovým pre Petra Pálu vo funkcii kapitána českého tímu. Ten sa v stredu tiež nevyhol pohľadu na blížiaci sa atraktívny zápas cez optiku účasti resp. neúčasti nedávnej semifinalistky z Melbourne v slovenskom tíme: "Ak Hantuchová nepríde, sme jednoznačnými favoritmi. Ak však Daniela Slovenky posilní, vidím šance oboch tímov fifty-fifty."
Okrem Vaidišovej a Šafářovej, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou budú nominované do dvojhier, sú ďalšími dvoma členkami českého tímu Petra Cetkovská a Květa Peschkeová, s ktorými sa ráta do štvorhry. S družstvom sa tri dni pripravovala aj Iveta Benešová, ktorá by sa však mala vo štvrtok s tímom rozlúčiť.
Žreb víkendového súboja Česko - Slovensko, ktorý sa uskutoční na "Výstavisku" v pavilóne B s kapacitou 3800 divákov, bude v piatok na pravé poludnie v priestoroch brnianskej Novej radnice.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 03:02