StoryEditor

Maďarský tréner Várhidi očakáva so Slovákmi tvrdý súboj

04.02.2008, 13:40
Autor:
SITASITA
Maďarská futbalová reprezentácia, ktorá bude v stredu 6. februára o 18.00 h SEČ súperom Slovenska v medzištátnom prípravnom zápase v cyperskom Limassole, odletela do dejiska stretnutia v kompletnom zložení, bez zmien v pôvodnej 20-člennej nominácii.

Niekoľkí hráči sa síce sťažovali na drobné bolesti, ale podľa lekára mužstva Miklósa Katora ani jeden nemá také problémy, pre ktoré by musel stredajší duel vynechať.
Hlavný tréner Maďarska Péter Várhidi očakáva tvrdý súboj dvoch tímov hrajúcich podobným štýlom. "Aj keď absolvujeme len minimum spoločných tréningov, budeme sa snažiť o čo najlepší výsledok. Otázka základnej jedenástky je zatiaľ otvorená, rozhodnem sa až po tréningoch priamo na Cypre," vyhlásil maďarský kormidelník. Jeden z tréningov, utorkový o 17.30 h, by mal byť otvorený pre médiá.
Péter Várhidi vysvetlil, prečo nominoval z najvyššej domácej súťaže len dvoch brankárov a hráčov v poli zo zahraničných klubov: "Liga sa po zimnej prestávke začne až v závere februára, takže hráči ešte ani zďaleka nie sú v optimálnej forme." Zároveň však pripomenul, že aj v maďarských tímoch by sa našli hráči, ktorí patria do užšieho reprezentačného výberu. "Slováci sú v podobnej situácii ako my, oni nominovali na zápas len štyroch hráčov z domácej súťaže," pripomenul Várhidi. Technický vedúci maďarskej futbalovej reprezentácie Tamás Szekeres potvrdil, že sa so slovenskou stranou dohodli na tom, že budú môcť vystriedať až 7 hráčov.
Z nominovanej dvadsiatky futbalistov sa na nedeľňajšom popoludňajšom zraze v budapeštianskom sídle Maďarského futbalového zväzu (MLSz) objavilo len 10 hráčov, ďalší deviati pricestovali zo svojich zahraničných pôsobísk až večer. Priamo na Cypre sa k mužstvu pripojí iba Dániel Tözsér z AEK Atény.
Tréner Várhidi stihol pred zrazom odletieť do Londýna na sobotňajší duel druhej najvyššej anglickej súťaže Queen´s Park Rangers - Bristol City (3:0), v ktorom sa predstavili aj dvaja maďarskí reprezentanti, stredopoliar Ákos Buzsáky (QPR) a obranca Tamás Vaskó (Bristol). "Buzsáky predviedol skvelý výkon, pripravil druhý gól svojho mužstva a bol autorom tretieho. Jeden z majiteľov klubu Flavio Briatore (šéf tímu F1 Renault - pozn. SITA) sa po Buzsákyho góle postavil a zatlieskal mu," uviedol Várhidi.
Z 18 maďarských legionárov nominovaných na súboj so Slovenskom pôsobí až sedem v Anglicku. Z nich však len gólman Márton Fülöp oblieka dres tímu prestížnej Premier League - je v kádri AFC Sunderland. Zaujímavosťou je, že v nominácii Maďarska figuruje 20-ročný rodák zo slovenského Komárna Tamás Priskin (FC Watford), ktorý však má už od leta 2005 maďarské občianstvo. V najvyššej maďarskej súťaži debutoval v drese ETO Györ vo veku 16 rokov a 7 mesiacov. Dres národného mužstva si oblečie po dištanci aj Szabolcs Huszti, ktorého vedenie Maďarského futbalového zväzu potrestalo zákazom štartu v reprezentácii do 31. 12. 2007. Útočník Hannoveru totiž pred kvalifikačným zápasom o postup na ME 2008 proti Grécku svojvoľne odišiel zo sústredenia, keďže nedostal záruky miesta v základnej zostave. "Pre mňa kauza Huszti nikdy neexistovala, celú vec nafúkli iba médiá," zdôraznil tréner Maďarska.

Nominácia Maďarska na medzištátne priateľské stretnutie proti Slovensku (hrá sa v stredu 6. februára v cyperskom Limassole o 19.00 h miestneho času /18.00 h SEČ/):

Brankári: Márton Fülöp (AFC Sunderland/Angl.), Szabolcs Balajcza (FC Újpest), László Köteles (Diósgyőr).

Obrancovia: Zoltán Szélesi (Racing Štrasburg/Fr.), Csaba Csizmadia (SV Mattersburg/Rak.), Béla Balogh (Colchester United/Angl.), Roland Juhász (Anderlecht Brusel/Belg.), Tamás Vaskó (Bristol City/Angl.), Vilmos Vanczák (FC Sion/Švajč.), Zsolt Löw (TSG 1899 Hoffenheim/Nem.).

Stredopoliari: Dániel Tőzsér (AEK Atény/Gréc.), Ádám Vass (Brescia/Tal.), Tamás Hajnal (Karlsruhe/Nem.), Péter Halmosi (Plymouth Argyle/Angl.), Ákos Buzsáky (Queen's Park Rangers/Angl.).

Útočníci: Balázs Dzsudzsák (PSV Eindhoven/Hol.), Tamás Priskin (FC Watford/Angl.), Róbert Feczesin (Brescia/Tal.), Zoltán Gera (West Bromwich Albion/Angl.), Szabolcs Huszti (Hannover 96/Nem.).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 17:19