StoryEditor

Katastrofálna sezóna hokejových obhajcov

14.03.2006, 23:00
"Máme hokej v krvi. Play-off do poslednej kvapky!" Tento reklamný slogan určený pre hokejistov Slovana ste mohli vidieť napríklad na oficiálnej stránke bratislavského klubu.

"Máme hokej v krvi. Play-off do poslednej kvapky!" Tento reklamný slogan určený pre hokejistov Slovana ste mohli vidieť napríklad na oficiálnej stránke bratislavského klubu. Po pondelkovom štvrtom štvrťfinálovom zápase s Košicami je však jasné, že Slovan v play-off už vykrvácal. Tvrdú ranu belasým uštedrili košickí hokejisti, ktorí vo štvrťfinále vyradili obhajcu prvenstva 4:0 na zápasy.
Obhajca minuloročného prvenstva tento rok zažil od vzniku samostatnej krajiny jednoznačne najhoršiu sezónu. V prípade postupu Skalice skončí až na ôsmom mieste, ak sa do semifinále prebojuje Nitra, tak mu bude patriť siedme miesto. Počas základnej časti predvádzal Slovan nevyrovnané výkony, pričom do nadstavbovej časti vstupoval až zo siedmeho miesta. V play-off sa žiadne zázraky nekonali. Zverenci trénera Jána Jaška nestačili na rivala z Košíc, keď svojmu štvrťfinálovému súperovi podľahli v najkratšom možnom čase.

Jaško chce ostať
Kormidelník belasých vystriedal v decembri českého trénera Jozefa Augustu, ale ani táto zmena sa na výsledkoch bratislavského klubu neodzrkadlila. "V športovom živote sú aj také udalosti, že si treba kalich horkosti vypiť až do dna. Hráči nepremenili šance, dlho nevedeli prekonať dobre chytajúceho Laca. Celý tím nezahral v ideálnej forme. Niektorí jedinci prístupom sklamali, nehrali tak, ako by sa malo v play- ff," povedal po zápase Jaško, ktorý až na pár minút prvého zápasu v Košiciach nemal zo súbojov dobrý pocit. Vo štvrtom dueli dal príležitosť mladým hráčom, čo prinieslo oživenie mužstva. Ani tento ťah však nestačil. "Musíme Slovan opäť postaviť na nohy a v budúcom ročníku sa dostať na priečky, ktoré mu patria. Hra v tejto sezóne nebola asi taká, ako si predstavovali fanúšikovia. Mužstvo potrebujeme posilniť. Máme dosť času, aby sme do tímu zapracovali hokejistov, ktorí budú chcieť za Slovan hrať," dodal Ján Jaško, ktorý má záujem zotrvať na lavičke belasých. Definitíva by mohla padnúť už na budúci týždeň.

Cíger možno nekončí
Sklamaný bol aj kapitán Zdeno Cíger, ktorý sa v januári -- po deväťmesačnej pauze -- pokúsil svojím návratom pomôcť trápiacemu sa klubu. Bývalý slovenský reprezentant sa hneď stal ťahúňom tímu, ale ani jeho výkony ostatných hráčov nedokázali motivovať k lepším výkonom. "Momentálne neviem povedať, čo bude ďalej. Treba sa na to vyspať a potom budem nad tým rozmýšľať," povedal po štvrtom zápase s Košicami 36-ročný odchovanec martinského hokeja. Cíger však naznačil, že tohtoročná sezóna môže byť definitívne jeho posledná: "So mnou to je trochu komplikované, chcem robiť to, čo ma baví. Možno to niektorí ľudia nezoberú, ale po tých rokoch si môžem dovoliť ísť svojou cestou a žiť si svoj život." Je možné, že Cíger dostane príležitosť vo vedení bratislavského klubu, ponuku má na stole. "V hre sú rôzne varianty. Uvidíme, čo prinesie leto. Určite sa budeme rozprávať aj o tejto možnosti," odpovedal Cíger smerom k jeho posunu z lavičky na tribúnu. "Chcem robiť s hokejom a klub mi ponúka viaceré možnosti. Možno to v úvode skúsim nezáväzne a uvidíme. V tomto prípade spájam svoju budúcnosť so Slovanom. Prešiel som z Martina cez Trenčín, ale nemôžem odísť, kam sa mi zachce. Ľudia zanevrú a potom sú na vás nahnevaní. Staviam v Bratislave dom a chcem tu už ostať," dodal Zdeno Cíger.

Slovan v slovenskej lige
Sezóna Poradie Majster
1993/94
4. miesto Trenčín
1994/95 3. miesto Košice
1995/96 3. miesto Košice
1996/97 5. miesto Trenčín
1997/98 1. miesto Slovan
1998/99 2. miesto Košice
1999/00 1. miesto Slovan
2000/01 2. miesto Zvolen
2001/02 3. miesto Slovan
2002/03 1. miesto Slovan
2003/04 3. miesto Trenčín
2004/05 1. miesto Slovan

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 11:31