StoryEditor

Nagy: Potrebujem zápasovú prax

18.04.2005, 00:00

Piatkovým predpoludňajším tréningom ukončil výber slovenských hokejistov v Poprade druhý tábor záverečnej prípravy na MS vo Viedni a reprezentácia sa po ňom rozdelila na dve časti. Aktuálne hlavný tím, v ktorom figuruje aj Ladislav Nagy, odohrá v rámci tretej fázy prípravy dva zápasy na severe Európy, v utorok v Jönköpingu so Švédskom a vo štvrtok v Odense s Dánskom. Druhá časť sa bude pripravovať v Trenčíne.
Zápasy s Lotyšskom v Poprade boli vašimi prvými vystúpeniami nielen v príprave na MS, ale aj po dlhom čase. Vedeli ste sa naštartovať?
-- Po boku so Stümpelom a s Pálffym je radosť hrať. Jožko so Žigom si rozdávajú puky naslepo, ako na podnose, skvele kombinujú. Priznávam ale, že som ledva vláčil nohy za sebou v niektorých momentoch, lebo som ešte cítil dozvuky chrípkového ochorenia. Nebol som v úplnej pohode, ale snažil som sa to prekonať. Trápili ma aj nosné dutiny, ale už sa to lepší. No výpadok v príprave musím doháňať, preto si dávam individuálne dávky na bicykli, mažem kondičné resty.
No predsa ste sa objavili aj medzi strelcami a asistentmi?
-- Musel som drieť, ale viem, že herne to nie je ešte stopercentné. No spolieham sa na ďalšie zápasy v Škandinávii, že to bude ešte kvalitnejšie z mojej strany.
Lotyši boli dostatočným súperom v príprave?
-- Vedeli sme, čo asi budú hrať. Dobre korčuľovali a tvrdo nás atakovali, bránili všetkými spôsobmi, aj za cenu skrytých faulov, držania, hákovania. Nie vždy nám súčinnosť vychádzala, no práve preto sú podobné stretnutia, aby sme ešte odstránili nedostatky, ktoré nás brzdia.
Pre chorobu ste vypadli z uplynulého kempu pred duelmi s Čechmi, iste nie je jednoduché vrátiť sa do rozbehnutého tímu...
-- Každý hráč musí bojovať o svoju pozíciu a nadviazať na to, kde začal predtým. To je i môj prípad. Potrebujem hlavne zápasovú prax.
Konkurencia v kádri je naozaj poriadna, doslova tlačenica na každý post. Pasovalo by vám nastúpiť v tejto formácii aj na MS?
-- Koho by to nepotešilo! No hlavné bude získať miesto v konečnej nominácii a potom už bude jedno, do ktorého útoku sa dostanem. Som prispôsobivý typ.
Viete si predstaviť, že by ste na šampionát necestovali?
-- Všetko je možné. V tom prípade by som sa vybral okamžite na dovolenku do Ameriky.
Počas lockoutu ste mali dosť zaujímavú, hoci i komplikovanú sezónu...
-- Odštartoval som v Košiciach, potom ma ostatní chlapci zo Slovenska -- Marián a Marcel Hossovci i Rasťo Pavlikovský -- zlákali do švédskej Mory. Liga bola fajn, no škoda, že sme nešli do play off. Aj som uvažoval, že sa vrátim ešte do Košíc na vyraďovačku, no nestihol som už prestupový termín. Síce som si odpočinul, ale radšej by som hral a bol v tempe.
Zvykli ste si na švédsky hokej?
-- Nemal som problémy, len som bol nahnevaný sám na seba, že som dal málo gólov -- iba štyri. Koncovka bola absolútne neposlušná. Avšak to, že som vystriedal extraligu i Elitserien, bolo pre mňa zase niečo nové a zaujímavé.

Tím do Škandinávie
Brankári:
Staňa (Södertälje), Laco (Košice), obrancovia: Vydarený (Slovan), Štrbák (CSKA Moskva), Stehlík (Trenčín), Ivan Majeský (Sparta), Obšut (Lulea), Meszároš (Vancouver), Lintner (Fribourg), Suchý (Poprad), útočníci: Bartečko (Din. Moskva), Kuľha (Slovan), Radivojevič (Lulea), Kukumberg (Nižnekamsk), Marcel Hossa (Mora), Gáborík (Trenčín), Peter Pucher (Znojmo), Štefanka (Vítkovice), Zálešák (Litvínov), Nedorost (Karlove Vary), Bicek (Košice), Nagy (Mora)
Tím do Trenčína
Brankári:
Lašák (Pardubice), Križan (Zvolen), obrancovia: Chára (Färjestad), Višňovský (Slovan), Čierny (Zvolen), Graňák (Slavia), Starosta (Nižnekamsk), Podhradský (Žilina), útočníci: Demitra (Trenčín), Šatan (Slovan), Zedník, Handzuš, Országh (všetci Zvolen), Hujsa (Slovan), Marián Hossa (Trenčín), Pálffy, Stümpel (obaja Slavia Praha)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
13. máj 2024 14:24