StoryEditor

Fico podrobne informoval o štadióne v Bratislave

09.10.2017, 15:38
Autor:
chocho
Premiér očakáva, že na štadióne bude sieň slávy slovenského futbalu.

Premiér Robert Fico bol dnes na kontrolnom dni na stavenisku Národného futbalového štadióna v Bratislave. Spolu so šéfom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom, podnikateľom a majiteľom Slovana Bratislava Ivanom Kmotríkom či poslancom Smeru Dušanom Galisom.

​Stavbu Národného futbalového štadióna označil Fico za vrchol snáh vlády o vybudovanie infraštruktúry pre svetovo najpopulárnejší šport na Slovensku. "Kto si pamätá Tehelné pole, tak rodičia sem nechceli chodiť s deťmi, to prostredie bolo dehonestujúce. Ale verím, že keď tento štadión bude stáť, tak bude lákať celé rodiny," vyhlásil premiér.

"Aj to bol dôvod, pre ktorý sme sa dohodli spojiť sily súkromného investora so štátom," dodal Fico s tým, že celkový rozpočet na nový štadión je 75 miliónov eur. "Z toho štátny príspevok bude 27 miliónov eur," priblížil. Kapacita štadióna by mala byť okolo 22-tisíc ľudí.

Premiér očakáva, že na štadióne bude sieň slávy slovenského futbalu. Na štadióne by sa podľa Ficových slov mali odohrávať reprezentačné zápasy vo všetkých kategóriách. Zároveň pripustil možnosť, že by štadión využíval aj ďalší tím, ktorý by v budúcnosti hrával našu najvyššiu futbalovú súťaž.

"Som veľmi rád, že stavba ide plus mínus podľa časového harmonogramu," povedal premiér. Pripustil však, že zima spôsobila menšie zdržanie. Začiatkom roku 2018 by malo byť vidieť, ako bude štadión vyzerať, v lete by už mal byť zasadený trávnik a ku koncu roka 2018, možno na jeseň, by štadión mohol byť už plne k dispozícii, informoval Fico.

"Stále je to v štádiu, že Slovan Bratislava platí plus mínus 50 miliónov. Podpora štátu a futbalového zväzu je plus mínus 27 miliónov," povedal Kmotrík. "Ja verím, že plus mínus do roka tu začneme hrávať," predpokladá.

Za dôležité považuje, aby sa okolo štadióna vybudovala infraštruktúra, ktorá bude slúžiť aj na iné príležitosti, ako je len futbal. V opačnom prípade má obavy, či to dokáže klub zvládnuť. "Keď nám to ostane na krku tak, ako to je, tak budeme mať veľmi ťažké ťahať celú tú réžiu, pretože my nie sme päťmiliónové mesto, aby sme dokázali z jedného futbalu uživiť celú infraštruktúru - kúrenie, kosenie, rozvody, teplo, všetko vrámci jedného štadióna," tvrdí Kmotrík.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 10:19