StoryEditor

Krátke správy

07.03.2002, 23:00

Akciová spoločnosť Slovenská autobusová doprava (SAD), Banskobystrická dopravná spoločnosť (BBDS), Banská Bystrica v minulom roku ešte ako štátny podnik dosiahla zisk takmer 2,5 mil. Sk. Minuloročné výnosy podniku dosiahli 515,1 mil. Sk. Tržby z dopravy predstavovali 330,1 mil. Sk. (SITA)

Firma Accord, a. s., Trenčín očakáva za predchádzajúci rok zisk 14,064 mil. Sk, čo je medziročný nárast o 4,506 mil. Sk.
Očakávané tržby za predaj tovaru za minulý rok predstavujú 997,420 mil. Sk s indexom medziročnej zmeny 93,6. Na predaný tovar boli vynaložené náklady 872,999 mil. Sk s poklesom oproti roku 2000 o 14,584 mil. Sk. Accord sa zaoberá predajom a výrobou pánskej konfekcie, pričom ročne umiestni na trhu viac než 1 milión pánskych oblekov. (TASR)

Železnice SR, ktoré od 1. januára prevádzkujú železničnú dopravnú cestu, by mali podľa plánov ukončiť tento rok so stratou na úrovni približne 3 mld. Sk. Optimistický variant hospodárenia, ktorý predpokladá úhradu nákladov na konsolidáciu spoločnosti zo strany štátu, však vyčíslil koncoročnú stratu na úrovni okolo 970 mil. Sk. (SITA)

Atómové elektrárne Mochovce, o. z., vyrobili vo februári elektrickú energiu v objeme 504,482 gigawatthodín. Za prvé dva mesiace roku tak produkcia elektrickej energie oboch mochovských blokov dosiahla 1 121,404 GWh. (SITA)

Považská cementáreň, a. s., Ladce dosiahla podľa predbežných údajov vlani hrubý zisk vyše 50 mil. Sk. Cementáreň vyrobila viac než 670 tis. ton cementu, najmä portlandského, a takmer 520 tis. ton slinku, a to už pri maximálnom využití existujúcich kapacít. (TASR)

Spoločnosti združené vo Zväze sklárskeho priemyslu SR dosiahli v minulom roku zisk pred zdanením 1,72 mld. Sk, čo oproti roku 2000 predstavuje viac než dvojnásobný nárast. Tržby za vlastné výkony a tovar sa medziročne zvýšili o 21 % na 9,682 mld. Sk. Vývoz sklárskych podnikov vlani vzrástol v porovnaní s rokom 2000 o 17 % a dosiahol 5,95 mld. Sk. (SITA)

Zástupcovia SES Tlmače rokujú v Prahe o projekte Šen-Tchou. Kontrakt na dodávku dvoch energetických blokov s jednotkovým elektrickým výkonom 500 megawattov, ktorý v Pekingu v decembri 1999 podpísali zástupcovia česko-slovenského konzorcia so zástupcami štátnej čínskej exportno-importnej organizácie CETIS, nadobudol platnosť v závere minulého roka. (TASR)

Bratislavská teplárenská (BAT), a. s., pravdepodobne získa spolu až 90 % akcií v a. s. Paroplynový cyklus (PPC) Bratislava. Hovorkyňa Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) Dana Kršáková potvrdila, že SPP prevedie na BAT svojich 24 % akcií v PPC. Stane sa tak v súlade so stratégiou vedenia SPP očistiť portfólio podniku pred vstupom investora. (TASR)

Zekon, a. s., Michalovce, dosiahol vlani celkové tržby 483,154 mil. Sk, čo predstavovalo medziročný nárast o 16,53 %. Export sa na tržbách podieľal 76,08 % pri 50,94-percentnom medziročnom zvýšení. Objem výroby vzrástol medziročne o 15,99 % a dosiahol 484,01 mil. Sk. Firma patrí k výrobcom profesiovej konfekcie. (TASR)

Spoločnosť OMV Slovensko oznámila, že začína postupne prevádzkovať 13 čerpacích staníc Transpetrolu. Čerpacie stanice Transpetrol budú predávať pohonné látky OMV a zároveň sa zákazníci budú môcť aj na čerpacích staniciach Transpetrol zapájať do zákazníckych akcií OMV. Od 15. marca bude OMV v sieti Transpetrol prijímať a akceptovať platobné karty OMV Card Routex, Škoda Card a Seat Card a ďalších kreditných systémov, ktoré sa používajú v sieti doterajších 51 čerpacích staníc OMV na Slovensku. V apríli sa začne prestavba staníc a v priebehu ďalších dvoch mesiacov ich postupne upraví do štandardu OMV. (hn/išp)

Výrobný závod Volkswagenu (VW) v Bratislave preruší cez veľkonočné sviatky výrobu na jeden deň. Urobí tak aj vo svojich ostatných výrobných prevádzkach. Dôvodom je potreba znížiť produkciu automobilov v súvislosti s ľahšou krízou v automobilovom priemysle. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 13:52