StoryEditor

Slovenské firmy obsadia dvojnásobnú plochu

03.10.2002, 00:00

Medzinárodný veľtrh informačných technológií a telekomunikácií Invex, ktorý sa každú jeseň koná v priestoroch výstaviska spoločnosti Veletrhy Brno, a. s., sa začne už nasledujúci pondelok a potrvá do piatka 11. októbra. Keďže už po niekoľko rokov patrí medzi najvýznamnejšie výstavné akcie tohto druhu v strednej a východnej Európe, stal sa zároveň hlavným veľtrhom aj pre slovenské firmy pôsobiace v oblasti informačných technológií. Medzi 800 vystavovateľmi zo šestnástich krajín, ktorí tento rok potvrdili svoju účasť na veľtrhu, bude 29 firiem zo Slovenskej republiky, resp. slovenských firiem, ktoré nemajú v Česku svoje zastúpenie. Vlani ich bolo len 26. Čo je však dôležitejšie, rozsah prenajatej plochy, ktorú obsadia slovenskí vystavovatelia, podľa vyjadrenia manažéra spoločnosti Veletrhy Brno Jaroslava Hroušeka stúpol o 100 %.
Svoju účasť na tohtoročnom Invexe potvrdil aj minister hospodárstva SR Ľubomír Harach, ktorý veľtrh navštívil aj minulý rok. Jeho vlaňajšia návšteva mala kladný ohlas najmä medzi vystavovateľmi. Aj teraz bude Ľ. Harach jedným z tých, ktorí otvoria veľtrh. Následne sa zúčastní na otváracej konferencii ako čestný hosť. Záštitu nad Slovenským dňom prevzala asociácia ITAS, ktorá organizuje jedno z najočakávanejších podujatí na tohtoročnom Invexe -- stretnutie zástupcov najsilnejších slovenských politických strán zodpovedajúcich za oblasť informačných technológií s predstaviteľmi najvýznamnejších slovenských firiem. Témou uzavretej diskusie bude rozvoj informačných technológií na Slovensku v nastávajúcom volebnom období. Predpokladá sa, že práve výsledky tohto rokovania by mohli určovať priority budúcej vlády v oblasti informačných technológií.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 06:05