StoryEditor

Krátko zo športu

15.12.2002, 23:00

DŽUDO. Slovenský reprezentant Jozef Krnáč získal na akademických majstrovstvách sveta v džude v juhoslovanskom Novom Sade bronzovú medailu v hmotnostnej kategórii do 66 kg, keď v súboji o tretie miesto zdolal nebezpečného Japonca Teraia za 25 sekúnd na ippon. (SITA)
HÁDZANÁ. Hráči ŠK Farmakol Tatran Prešov nestačili na maďarský SC Pick Szeged ani v odvete osemfinále Pohára víťazov pohárov (PVP). Po štrnásťgólovej prehre 22:36 v Szegede podľahli Prešovčania favorizovanému súperovi aj na domácej palubovke, tentoraz 25:30 (10:14) a do štvrťfinále PVP tak postúpil líder najvyššej maďarskej súťaže. (SITA)
KRASOKORČUĽOVANIE. Očakávaným triumfom favoritov sa v nedeľu skončil dvojdňový slovenský seniorský šampionát v krasokorčuľovaní. Na vedľajšej ploche Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave sa zo zisku titulov tešili Zuzana Babiaková už po siedmy raz a Juraj Sviatko po štvrtý raz.
SÁNKOVANIE. Vo štvrtom kole SP v Altenbergu sa výborným výsledkom prezentoval slovenský pár Ľubomír Mick -- Walter Marx, ktorý skončil v súťaži dvojíc na 5. mieste. Z prvenstva sa tešili po prvý raz v aktuálnej sezóne súrodenci Lingerovci z Rakúska. Medzi jednotlivcami sa rovnako darilo aj ďalšiemu slovenskému sánkarovi Jaroslavovi Slávikovi, ktorý obsadil piatu priečku, zvíťazil Rakúšan Markus Kleinheinz. (SITA)

BIATLON. Slovenský reprezentant v biatlone Miroslav Matiaško obsadil v stíhacích pretekoch juniorov na 12,5 km v rámci 2. kola Európskeho pohára v rakúskom zimnom stredisku Windischgarsten/Obertillitach výborné 2. miesto. (SITA)
HÁDZANÁ. Francúzske hádzanárky sa na európskom šampionáte v dánskom Aarhuse postarali včera o prekvapenie. V zápase o 3. miesto zdolali aktuálne majsterky sveta Rusky rozdielom piatich gólov 27:22 a vybojovali si tak bronzové medaily. Finálové stretnutie medzi domácim Dánskom a Fínskom sa skončilo po uzávierke HN. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 15:53