StoryEditor

Nová Mazda 6 s veľkými ambíciami

17.09.2007, 00:00

Ambície druhej generácie Mazdy 6 nie sú malé. Chce nadviazať na úspechy predchodcu, ktorého sa počas pôsobenia od roku 2002 predalo bezmála pol milióna kusov a ktorý stanovil nové mierky vo svojej triede. Nové auto je zreteľne väčšie, pôsobí robustnejšie, elegantnejšie a hodnotnejšie.
Tri modifikácie
Prioritou dizajnérov a konštruktérov bolo navrhnúť model, ktorý by bol nielen priestranný a komfortný, ale aj bezpečný a imidžový. Od novinky sa očakáva, že pomyselne posunie značku Mazda do vyššej spoločnosti. Zdá sa, že má na ňu všetky predpoklady.
Podľa štylistov Mazdy bude ich nová "šestka" stále dobre vyzerať, a to aj o desať rokov. Do modelovej rodiny prináša nové tvary, evokuje dynamiku, bezpečnosť a prezrádza veľkorysé priestorové podmienky vnútri. Tak ako v minulosti bude aj teraz v ponuke v troch karosárskych modifikáciách -- ako hatchbach, sedan a kombi. Každý má symbolizovať svoj vlastný štýl a každý dostal do vienka iné poslanie.
Sila i úspora
Osvedčeným benzínovým štvorvalcom so zdvihovými objemami 1,8 a 2,0 litra bude pod kapotou sekundovať úsporný dvojlitrový turbodiesel. Pre priaznivcov výkonu bude určený nový radový benziniak 2,5 MZR so silou 170 koní. V priebehu budúceho roka sa modelový rad rozšíri aj o extrémne výkonnú a vyslovene športovo ladenú verziu s označením MPS, ktorá bude dosahovať výkon bezmála 300 koní.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
03. máj 2024 21:12