StoryEditor

Tisíce ľudí zaplnili na proteste centrum Bratislavy. Nedáte to, skončí to, odkázali Kaliňákovi s Ficom osobnosti

05.06.2017, 16:20
Na druhom protikorupčnom pochode sa zúčastnili tisícky ľudí. Protesty sa konali v Košiciach, v Bratislave a v Prahe.

Druhý protikorupčný pochod sa dnes začínal na Námestí slobody, kde sa stretli stovky ľudí. Odtiaľ sa postupne ulicami Bratislavy presúvali ľudia na Námestie SNP.

Postupne sa k protestujúcim pridávali ďalší a ďalší a mladí ľudia, ale aj rodiny s deťmi skandovali heslá proti vláde. Najviac sa skloňovalo meno ministra vnútra Roberta Kaliňáka. "Kaliňák odstúpiť, Kaliňák odstúpiť," ozývalo sa Bratislavou. 

Na námestí SNP potom vystúpili viaceré slovenské osobnosti, ktoré vyzývali nielen Kaliňáka, ale aj premiéra Roberta Fica na koniec vo funkcii.

Veľký protikorupčný pochod v Bratislave 19:11 Pochod sa končí hymnou Veľký protikorupčný pochod sa končí, na záver znie slovenská hymna. 19:05 Remiášová: Je otvorená cesta k spravodlivosti Na záver protestu vystupuje Anna Remiášová. "Chcem sa vám poďakovať, že sa vám podarilo splniť jednu podmienku na vládu a tou je zrušenie Mečiarových amnestií. Po 21. rokoch som sa dočkala. Vydržte aj vy a splní sa vám po  čom túžite a čo vám právom patrí," prihovára sa ľuďom Anna Remiášová. 19:04 Vysokoškolák Róbert Martin Hudec hovorí, že protesty sú aj v Košiciach a v Prahe. "Občianska angažovanosť má zmysel. Pokiaľ sa zjednotíme, môžme uspieť." 18:46 Fialová: Nedáme si ukradnúť Slovensko Herečka Zuzana Fialová sa taktiež pridala na stranu protestujúcich a žiada zmeny vo vláde. "Slovensko tu stojí predo mnou a nedáme si ho ukradnúť," hovorí Fialová. 18:34 Gordulič odkaz Kaliňákovi Gordulič na záver svojho vystúpenia posiela Kaliňákovi odkaz. "Nedáte to, skončilo to. Vidíme vás, vidíme vás čo robíte. Robert je čas sa uvedomiť a papa," ukončil svoje vystúpenie Gordulič.  18:32 "My vidíme, čo robíte" „My vidíme, čo robíte, nie sme slepí. Je to sedláčina, je to trápne a my sa na to všetci pozeráme a vidíme vás," prihovára sa Gordulič ľuďom. 18:31 Gordulič: To nie sú vaše veci „Ľudia tam hore, politici, sa správajú ako by bol štát ich majetok, ako keby s ním mohli podnikať. Vy sa máte o to starať, vy to máte požičané, to nie sú vaše veci, to sú naše spoločné veci, o ktoré sa staráte vy," hovorí známy zabávač Ján Gordulič.  18:26 V Na pódiu vystupuje bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok. "Zmysel to bude mať vtedy, pokiaľ sa budeme trestu báť. Stále tvrdím, že tu máme istú skupinu ľudí, ktorí sa trestu neboja." 18:23 "Dosť bolo Fica" Ľudia na Námestí SNP kričia „Dosť bolo Fica." 18:19 Pohľad na protestujúci dav z výšky

18:17 Na pódiu vystupuje Ondrej Sakáč so svojou pesničkou "My tu chceme žiť."  18:13 Na proteste vystupuje Jozef Lutter „Kaliňák ako minister vnútra dávno stratil dôveru u všetkých. Aj vďaka Kaliňákovi občania prestávajú dôverovať štandardným politikom," hovorí Jozef Lutter, bývalý šéf proti korupčnej jednotky NAKA. 18:08 Kolenčíková vyzýva ľudí na Námestí SNP "Keď máte dôkazy, nahláste korupciu. Ale keď ich nemáte, tak to radšej nerobte. Ja nechcem žiť 20 rokov v zahraničí, ale chcem žiť tu v slobodnej krajine," reaguje Kolenčíková na proteste. 18:04 Na pódiu je bývalá mestská poslankyňa za Smer Na pódiu vystupuje Renáta Kolenčíková, bývala nitranska mestská poslankyňa za Smer. Hovorí tom, aké ťažké je nahlasovať korupciu. "Predniesli mi celú legislatívu, že čo ma čaká, keď nepredložím všetky dôkazy," hovorí Kolenčíková. 18:01 Dobrovoľníci zbierajú podpisy pod petíciu Medzi protestujúcimi ľuďmi chodia dobrovoľníci zbierať podpisy pod petíciu. Cieľom je dosiahnuť odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka či policajného prezidenta Tibora Gašpara. Organizátori chcú vyzbierať aspoň 100-tisíc podpisov, aby sa petíciou musel zaoberať parlament.
Zdroj: HN/Martin Sliz
17:59 „Hlas ľudu je silná veličina" „Hlas ľudu je silná veličina. Sme tu preto, aby sme si dnes pripomenuli náš hlas, ktorý nesmie stíchnuť," hovorí Dávid Straka. 17:57 Pokračovať sa bude v Prešove a v Žiline Protesty budú pokračovať, o týždeň budú v Prešove a v Žiline. 17:56 Pohľad na Námestie SNP
Zdroj: HN/Samuel Böhm
17:56 Študent sa prihovára k ľuďom na Námestí SNP Ná pódiu hovorí jeden z hlavných organizátorov Dávid Straka. "Chcem nádej, že Slovensko bude jedného dňa krajina, ktorá nebude ovplyvnená korupciou a ľudia nebudú utekať do zahraničia za prácou," tvrdí Straka. 17:49 Ľudia pochodujú aj Košicami 17:45 Ľudia stále zapĺňajú Námestie SNP Protestujúci prichádzaju na námestie už desať minút a stále sem prúdia ďalší ľudia. Organizátori vyzývajú na utvotenie koridoru, aby na námestie mohli prísť všetci.
Protest na SNP
17:41 "Pozor! kradne"
Zdroj: HN/Martin Sliz
17:39 Pochodu sa zúčastnil aj šéf OĽaNO Igor Matovič a poslanec Ján Marosz 17:36 Premiér Fico sa vyjadril k protestu „Predseda vlády SR Robert Fico vždy rešpektoval verejné zhromaždenia zvolané v súlade so zákonom a slobodné vyjadrovanie názorov. Víta, že mladí ľudia sa zaujímajú o celospoločenské témy. Dôležité je, aby takýto typ podujatí mal slušný priebeh a nebol zneužívaný na politický zápas," píše sa v stanovisku Úradu vlády.   17:36 Po príchode na námestie SNP nasledoval potlesk Protestujúci po príchode na námestie húfne tlieskajú. Organizátori ich vyzývajú, aby sa posúvali aj do zadných častí námestia.
Zdroj: HN/Martin Sliz
17:32 Prví ľudia prichádzajú na námestie SNP
Zdroj: HN/MA
17:32 Tisíce ľudí sa blížia na Námestie SNP Tísíce ľudí sa blížia na Námestie SNP, kde sa zhromaždia na Veľkom protikorupčnom pochode.
Zdroj: HN/Martin Sliz
17:25 Pochod postupuje Bratislavou
Zdroj: HN/Martin Sliz
Zdroj: HN/Martin Sliz
17:23 Vydupkali si pokrik "dosť bolo Fica" Dav sa nevie zhodnúť na pokriku, ktorý bude skandovať. Aj napriek námietkam organizátora s megafónom si ľudia presadili svoje a skandujú "dosť bolo Fica." 17:22 "Skutok sa deje, zlodejov tu nechceme" Stovky študentov skandujú v centre Bratislavy „Skutok sa deje, zlodejov tu nechceme." Postupne sa študenti presúvajú na Námestie SNP, kde príde hlavná časť dnešného protestu.
Protest v Bratislave
Zdroj: HNtelevízia
17:17 „Nie je nám to jedno" „Nie je nám to jedno, nie je nám to jedno. Dosť bolo Fica." Študenti kráčajú Bratislavou, presúvajú sa na protest na Námestie SNP.  17:11 Kaliňák odstúpiť a Gašpar preč "Poďte s nami, poďte s nami." Študenti sa dostávajú do protestne formy, začínajú skandovať v uliciach Bratislave. Dav pokračuje skandovaním hesiel "Kaliňák odstúpiť" a "Gašpar preč". 17:08 Pochod sa začína Veľký protikorupčný pochod sa začína. Ľudia sa pomaly presúvajú z Námestie slobody na Námestie SNP.
Zdroj: HN/Martin Sliz
17:06 Ľudia sa presúvajú Námestím slobody Protestujúci sa pomaly presúvajú Námestím slobody, organizátori pochodu ich vyzývajú, aby sa zatiaľ nepremiestňovali ďalej.
Zdroj: HN/Martin Sliz
16:59 Pochod začne každú chvíľu Pochod by mal oficiálne začať každú chvíľu, ľudia sa začali sústreďovať na jednom mieste.
Zdroj: HN/Martin Sliz
16:57 "Kde sú lesy?"
Zdroj: HN/Pavol Funtál
16:57 Legendárny výrok Andreja Danka Prerobený výrok predsedu parlamentu a SNS Andreja Danka. V origináli znie nasledovne: "Žiaden človek nedokáže dať toľko lásky človeku, ako dokáže dať len človek človeku. Ale žiaden iný človek nedokáže rozdať toľko zla, poníženia a urážok inému, je to dané len nám ľuďom."
Zdroj: HN/Pavol Funtál
16:52 Ľudia vyjdú do ulíc aj v Košiciach a Prahe Súbežne s Veľkým protikorupčným pochodom v Bratislave sa konajú aj sesterské akcie v Košiciach a Prahe. Na Facebooku avizovalo účasť vyše 2000 ľudí v Košiciach, v Prahe do tristo. 16:49 Prvé bilbordy na proteste
Protest na Námestí slobody
Zdroj: Martin Sliz
16:40 Organizátor vyzval dav, aby sa presunul Jeden z organizátorov vyzval dav megafónom, aby sa presunul pred začiatkom k fontáne.
Zdroj: HN/Martin Sliz
16:25 Pozrite si rozhovor s jedným zo študentov o Veľkom protikorupčnom pochode
16:24 Obmedzenia MHD kvôli protestu Cestujúci bratislavskou MHD musia dnes podvečer počítať s obmedzeniami vo verejnej doprave. V centre hlavného mesta sa totiž od 17.00 h začne protestný pochod proti korupcii. 16:24 Veľký protikorupčný pochod II Dnes sa v Bratislave koná druhý veľký protikorupčný pochod. Aj druhý veľký protikorupčný pochod bude apolitický, nevystúpia na ňom žiadni politici.

​„Nedáte to, skončilo to. Vidíme vás, vidíme vás čo robíte. Robert je čas sa uvedomiť a papa," povedal známy zabávač Ján Gordulič. Na pódiu vystúpilo aj viacero študentov, ktorí vláde odkázali, aby zastavila korupciu a žiadali o lepší život na Slovensku.

Na proteste sa zúčastnila aj Anna Remiášová, matka zavreždeného policajta Róberta Remiáša. V emotívnom prejave sa poďakovala ľuďom za to, že vydržali.

"Vďaka vám sa podarilo splniť jednu vašu podmienku na vládu, ktorou bolo zrušenie Mečiarových amnestií. Teraz nastal čas, kedy je otvorená cesta k spravodlivosti."

01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 03 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 04 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 05 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
26. apríl 2024 23:37