StoryEditor

Matovič poukázal na ďalší kšeft Kaliňáka. Je to nevyliečiteľný klamár, reaguje jeho rezort

18.05.2017, 09:51
Kaliňákov rezort vymenil budovu okresného úradu za dve chátrajúce výrobné haly.

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) kúpil v Martine bez súťaže predraženú búdu za 3,9 milióna eur, aj keď oproti cez ulicu si odkúpila rovnakú nehnuteľnosť evanjelická škola za polovičnú sumu.

Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásili predstavitelia OĽaNO-NOVA Igor Matovič a Veronika Remišová s tým, že ďalšie milióny si vyžiada rekonštrukcia tejto nehnuteľnosti, v ktorej má byť klientske centrum.

Matovič: Firma má dobré vzťahy s predstaviteľmi Smeru

"Bratislavská skupina firiem Baducci má dobré vzťahy s predstaviteľmi Smeru-SD. Predseda predstavenstva materskej firmy Baducci Consult pán Čižmárik je advokátom Jána Počiatka. V roku 2015 Baducci Invest vlastnila pozemky bývalej tlačiarne Matice Slovenskej v Martine a predstavila zámer výstavby obchodného centra. Firma však od projektu upustila," popísala sled udalostí Remišová.

Podľa jej slov Baducci Invest v lete 2016 podpísala s Ministerstvom vnútra (MV) zmluvu o zámene nehnuteľností.

"Firma dala MV dve chátrajúce výrobné haly v tomto areáli, štát je dal budovu policajného obvodného oddelenia Martine v hodnote 400-tisíc eur a doplatil 3,5 milióna eur. Dve tlačiarenské haly tak Kaliňák kúpil za takmer štyri milióny eur," povedala opozičná poslankyňa. Tri mesiace po podpise dali majitelia Baducci firmu do likvidácie a štát si budovu obvodnej polície od firmy prenajal, lebo policajti nemali kde byť.

Remišová očakáva, že štát bude musieť dve chátrajúce výrobné haly nákladne rekonštruovať.

"Regionálny úrad verejného zdravotníctva o niektorých budovách celého tohto komplexu Neografie uviedol, že nie je možné všetky objekty zrekonštruovať do stavu, ktorý by umožnil ich efektívne využívanie a odstránil existujúce systémové a konštrukčné nedostatky. Úrad spomína aj podozrenie na prítomnosť azbestu," konštatovala Remišová.

Reakcia Kaliňákovho rezortu

Pán Matovič je nevyliečiteľný klamár, čo jasne dokázal svojim dnešným výstupom, keď klamal a zavádzal v priamom prenose. Z celej znožky neprávd, chceme upozorniť len na dva podstatné body. Ministerstvo vnútra v Martine pre potreby klientskeho centra nekúpilo budovu s rozlohou 3800 metrov štvorcových, ako tvrdí pán Matovič, ale zakúpilo päťpodlažnú administratívnu budovu s celkovou plochou 13 964 metrov štvorcových s cenou 278 EUR na jeden meter štvorcový. Cena objektu bola podľa znaleckého posudku 5,8 milióna EUR, ministerstvo za budovu vyrokovalo cenu  3,8 milióna EUR, teda o 2 milióny eur menej. Po plánovanej rekonštrukcii budeme mat k dispozícii nové kancelárske priestory v sume cca 600 eur za meter štvorcový, čo je bezkonkurenčná cena kdekoľvek na Slovensku. Budova je priamo v centre mesta oproti Mestskému úradu, takže občania budú mat všetky služby na jednom mieste. Do klientskeho centra plánujeme presťahovať všetky agendy okresného  uradu vrátane katastra a celé Okresné riaditeľstvo policajného zboru. Dokopy pôjde o 323 ľudí, ktorí dnes sedia na siedmich adresách v rôznych častiach mesta. Parkovanie bude zabezpečené v podzemných priestoroch, na plánovaných spoločných parkovacích miestach spolu s mestom, ako aj na parkovisku pripravovaného obchodného centra,"

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
20. apríl 2024 06:42