StoryEditor

„Ste skorumpovaní hajzli odvrchu až po spodok." Matovič sa emotívne bránil voči obvineniam Smeru

20.04.2017, 13:57
Šéf hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič podáva na poslanca Smeru Richarda Rašiho trestné oznámenie.

Šéf OĽaNO-NOVA Igor Matovič sa emotívnym spôsobom bránil na brífingu voči obvineniam poslancov Smeru o tom, že je daňový podvodník a spáchal trestné činy.

Matovič niekoľko minút dokazoval svoju nevinu, potom ostro zaútočil na vládny Smer. "Ste skorumpovaní hajzli odvrchu až po spodok. Jediný trestný čin, ktorý som spáchal bol ten, že som vám platil dane." Matovič tvrdí, že Smer chcel mať na neho silný tromf, ktorý vytiahne v prípade nutnosti.

"Chceli ste mať tromf, ktorý vytiahnete, keď vám pôjdem po prstoch a budem poukazovať na vaše zlodejstvá. Tento tromf ste ale vytiahli neskoro a dnes hovoríte, že je to premlčané. Tento prípad je však premlčaný kvôli vám. Pomýlili ste sa chlapci, neprestanem poukazovať na vašu korupciu," pokračoval Matovič. 

Raši na tlačovej konferencii vychádza z uznesenia o zastavení trestného stíhania vo veci účtovníctva Matovičovej firmy, v ktorom sa píše, že líder OĽaNO-NOVA porušil zákon, ale skutky sú premlčané.

"Skutok sa stal. Igor Matovič naozaj spáchal daňové podvody, okradol štát a jeho podnikateľská minulosť ho definitívne dobieha. Informácie, ktoré sa objavili v médiách, sú závažné," povedal Raši a pripomenul, že Matovičovo protiprávne konanie sa týka rokov 2002 až 2004.

Matovič dnes upozornil, že pôvodne radový vyšetrovateľ Štefan Menčík, ktorý stojí za týmto uznesením, bol nedávno povýšený na riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky - expozitúra Západ.

"Štefan Menčík urobil závratnú kariéru. Najskôr dostal pod patronát moje trestné oznámenie na Radoslava Procházku za to, ako financoval svoju prezidentskú kampaň. Tento vtedy radový vyšetrovateľ to upratal pod koberec. Neskôr protizákonne zverejnil moju nahrávku s Procházkom, potom poslal komando do našej firmy a nič sa nezistilo. Mesiac pred voľbami začal konať ako poskok Roberta Fica a v sobotu večer vypočúva svedka Pavla Vandáka. Nakoniec z neho vyšiel pamflet, ku ktorému mal dnes Smer-SD tlačovku," popísal udalosti Matovič.

Podľa jeho slov Menčík nerobí dva roky na ničom inom, len na veciach, ktoré sa týkajú Matoviča. "Mám sa vzdať mandátu na základe pamfletu, ktorý spáchal Menčík?" odkázal v súvislosti s výzvou poslancov Smeru-SD, aby dobrovoľne odišiel z parlamentu, lebo je daňovým podvodníkom.

Na margo zakúpeného tlačiarenského stroja, pri ktorom podľa Smeru-SD nezaplatil daň z pridanej hodnoty (DPH), Matovič podotkol, že pri jeho predaji daň zaplatil a je to aj v uznesení.

"Nikdy ma daňový úrad neobvinil, že som pri jeho dovoze nezaplatil DPH, lebo platca DPH ju vtedy neplatí. Neplatilo sa ani žiadne clo, lebo sme boli v colnej únii s Nemeckom. Sú to úbohé a trápne výmysly Richarda Rašiho, že som spáchal daňové podvody," povedal líder OĽaNO-NOVA a opätovne zdôraznil, že počas svojho podnikania zaplatil štátu na daniach 500 miliónov korún, čo bolo najviac v Trnavskom kraji.

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 05:24