StoryEditor

VIDEO: Fico predviedol v pléne svoj najkonfliktnejší prejav. Opoziční poslanci naňho pokrikovali, museli ich krotiť

06.04.2017, 20:39
Autor:
lmlm

Premiér Robert Fico dnes vyvolal vášne počas mimoriadnej schôdze v pléne o odvolávaní ministra práce Jána Richtera kvôli kauze Čistý deň.

Fico predviedol svoj najkonfliktnejší prejav, počas ktorého kritizoval opozíciu, predkladateľku návrhu a poslankyňu SaS Natáliu Blahovú urážal a doslova sa vysmieval.

"Vážená pani poslankyňa ja vás nepoznám, neviem kto ste. Ja som vás počúval od štvrtej hodiny, lebo som vás chcel počúvať a chcel som vedieť s čím prídete. A musím povedať, že som strávil tri zbytočné hodiny vo vedľajšej kancelárii, pretože ste nepredložili jeden jediný argument," začal Fico.

​Už po pár sekundách týmto výrokom Fico vyprovokoval poslancov, ktorí po ňom začali pokrikovať.

Situáciu musel upokojovať predsedajúzci Martin Glváč.

"Sadnite si na svoje miesto pani poslankyňa a nekomentujte. Vás nikto nemkomentoval, je tu predseda vlády, ktorý chce vystúpiť," povedal Glváč. Blahová sa totiž postavila na mieste navrhovateľky a začala mávať papiermi pred Ficom. Glváč ju musel viackrát upozorniť.

Fico potom pokračoval. "Pán Rajtár, vy ste schopný akurát tak pozerať účty cudzích ľudí. Ja som tu sedel trpezlivo, mám dôležitejšiu prácu ako počúvať babské táraniny," skonštatoval Fico.

Premiér dodal, že táto schôdza je absurdná, pokiaľ ide o odvolávanie ministra.

"To potvrdzuje aj prejav poslankyne ktorú nepoznám. Pani poslankyňa, ja vás poprosím, tri hodiny ste tu tárali nezmysly, prosím ukľudnite sa. Ste sympatická, ale odtiaľ potiaľ."

Na záver premiér neopomenul ani médiá. "Prosím médiá nahrajte si ma, boli to babské trojhodinové táraniny."

Po tom ako, opoziční poslanci po ňom pokrikovali, Fico zasalutoval a odišiel.

Celý Ficov prejav nájdete vo videu.

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 12:44