StoryEditor

Šéf SaS odignoroval Dankovu slávnosť. Sulík sa len názorovo hľadá, sklamal ma, odkazuje šéf parlamentu

31.03.2017, 08:16
Na úvodnej slávnosti, ktorú šéf parlamentu zvolal vo foyeri Národnej rady, sa nezúčastnil šéf SaS a europoslanec Richard Sulík.

Dnes prvýkrát vystúpia v parlamente europoslanci. Túto možnosť zaviedol šéf Národnej rady Andrej Danko v Rokovacom poriadku.

Na úvodnej slávnosti, ktorú šéf parlamentu zvolal vo foyeri Národnej rady, sa nezúčastnil šéf SaS a europoslanec Richard Sulík.

"Prišiel som neskoršie, lebo chcem prehovoriť k poslancom v pléne. Nechcem sa zúčastňovať ceremoniálov a považujem to za papalášske. Chcem však oceniť Andreja Danka, že dal možnosť eurposlancom vystúpiť v parlamente," komentoval Sulík.

„Mám pocit, že pán Sulík sa hľadá názorovo a bojuje medzi lídrom opozície a europoslancom. To sa teraz ukázalo. A ja si nemôžem odpustiť, pretože nemyslím si, že je papalašizmus, , keď pustíte hymnu, ktorú by mal milovať. Som sklamaný," reagoval Danko.

"Jedni aj druhí sú povinní robiť to najlepšie pre občanov a vysvetľovať im, v čom spočíva výhoda EÚ. Stretávame sa totiž s prejavmi extrémizmu šialencov, ktorí chcú ovládať štáty a Úniu. Je preto potrebné pomenovať oblasti, v ktorých sa musíme spájať," apeloval Danko.

Šéf parlamentu ocenil snahu europoslancov prísť do NR SR a tým prispieť k tomu, že sa budeme lepšie chápať a vydiskutujeme si problémy, ktoré nás vzájomne trápia. "Je potrebné si vypočuť, čo trápi europoslancov v EP, aké sú tam problémy a ambíciou poslancov NR SR je zase povedať vám niekoľko slov, ako to vnímajú občania SR," povedal.

Danko sa pýtal, že keď sme dokázali zvládnuť Schengen a euro, prečo by sme nemohli teraz hovoriť o rozvoji sociálnych systémov.

"Prečo by naši zamestnanci nemohli mať podmienky, aké majú ľudia v rozvinutých demokraciách, aké im dávajú západné zákonníky práce? "I to by mohla byť nová ambícia EÚ, aby sociálnu istotu západných štátov cítili naši ľudia," myslí si.

V EP reprezentujú Slovensko Monika Flašíková Beňová, Vladimír Maňka, Monika Smolková, Boris Zala (všetci Smer-SD), Miroslav Mikolášik, Anna Záborská, Ivan Štefanec (všetci KDH), Eduard Kukan (SDKÚ-DS), Pál Csáky (SMK), József Nagy (Most-Híd), Branislav Škripek (OĽaNO), Richard Sulík (SaS) a Jana Žitňanská (NOVA). Do parlamentu dnes neprišli Zala, Žitňanská, Nagy a Csáky. Tí, ktorí prišli, majú v pléne na svoje vystúpenie 15 minút.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 16:09:50 - Feat.: - Title: Gruzínski poslanci schválili návrh sporného zákona o zahraničných agentoch. V uliciach sa protestuje 03 - Modified: 2024-04-16 12:04:40 - Feat.: - Title: V parlamente sa začala aprílová schôdza, na programe majú poslanci vyše sto bodov 04 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 05 - Modified: 2024-04-15 08:49:33 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko chce odvolávať Dolinkovú. Ministerka odkazuje, že klamú
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
17. apríl 2024 01:56