StoryEditor

Lipšic má závažné dôkazy proti riaditeľovi Čistého dňa. Poukazuje na subvenčný podvod

14.03.2017, 14:31
Bývalý poslanec Daniel Lipšic zverejnil nové informácie v kauze Čistý deň a podáva trestné oznámenie.

Daniel Lipšic má závážné dôkazy ohľadne zdravotného stavu riaditeľa Čistého dňa Petra Tománka. Lipšic povedal, že má k dispozícii lekárske správy Tománka.

"My boli doručené lekárske správy riaditeľa zariadenia. Ja ich nezverejním. Sú zarážajúce, sú šokujúce. Ak človek s týmito nálezmi vykonáva funkciu riaditeľa zariadenia. Podávam trestné oznámenie pre trestný čin subvenčného podvodu, pretože je zjavné, že človek s takouto vážnou diagnózou nikdy nemohol legálne byť na čele zariadenia, kde sa majú liečiť drogovo závislé deti, vyhlásil Lipšic.

Dodáva, že lekárske nálezy konzultoval s odborníkmi z tej oblasti, ktorej sa týka. "Boli zhrození a boli šokovaní. Tieto lekárske správy ja nezverejním, lebo každý musí mať nejaký limit. Aj pán Tománek má právo na súkromie, ale priložím ich ako prílohy trestného oznámenia, ktoré v najbližšíc dňoch podám," povedal bývalý poslanec na brífingu pred Prezidentským palácom.

Podáva trestné oznámenie

Lipšic preto podáva trestné oznámenie pre podozrenie spáchania subvenčného podvodu. Lipšic nechcel prezradiť, ako a od koho sa k nemu dostala lekárska správa riaditeľa Čistého dňa Tománka.

"Nebudem zverejňovať veci, ktoré sú za čiarou. Konzultoval som to s odborníkmi a boli zhrození a šokovaní."

​Lipšic teraz nechcel špekulovať o tom, či sú klienti Čistého dňa ohrození.

Na margo dievčat Simony a Tamary, ktoré obhajuje, povedal, že predpokladá, že sú v Nitre, keďže odtiaľ včera dievčatá prišli za ním.

Bol som v pondelok ráno oslovený, aby som zastupoval v podávaní trestného oznámenia dve mladé dievčatá, jednu súčasnú a jednu bývalý klientku Čistého dňa. Boli sme na Generálnej prokuratúre, kde bolo spísané trestné oznámenie. Z tohto trestného oznámenia vyplýva, že bola výrazne ovplyvňovaná a manipulovaná pánom Tománkom a pani Tománkovou pri svojich výpovediach v posledných dňoch," vysvetlil Lipšic.

"Podozrenie z ekonomických trestných činov"

Lipšic hovorí, že okolo celej kauzy Čistý deň je viacero podzrení.

"Ako je možné, že sa okolo tohto prípadu motajú ľudia ako krimálne závadová osoba Marián K. (Kočner pozn. red.). Musí ísť o veľmi vážne podozrenie z ekonomických trestných činov," hovorí Lipšic. 

Zakladateľka Čistého dňa Zuzana Tománková Miková spolu Tománkom dnes vinili Lipšica z toho, že dovolil ako ich advokát vystúpiť pred kamerami.

Riaditeľ Peter Tománek vyhlásil, že klienti sa stali obchodným artiklom. "Ich názor sa dá obchodovať, dá sa predať a vymeniť," hovorí Tománek.

Tománková: Lipšicove slová sú suterén etiky

Zuzana Tománková v relácii Téma dňa na TA3 poprela informácie, ktoré poskytol Lipšic. Bývalého poslanca za tie slová ostro kritizovala.

"To, čo povedal pán Lipšic na brífingu považujem jeho slová za suterén etiky. Môj manžel nemá žiadne zdravotné problémy a je plne schopný vykonávať svoju funkciu. Je to právne bezvedomie vyjadrovať sa k zdravotnému stavu môjho manžela, to čo povedal Lipšic," povedala spoluzakladateľka Čistého dňa. Tománková potvrdila, že jej manžel mal pred zhruba 20 rokmi skúsenosti s drogami.

01 - Modified: 2024-01-18 21:01:16 - Feat.: - Title: Tomáš o akreditácii pre bývalého riaditeľa zariadenia Čistý deň rozhodne po stanovisku akreditačnej komisie 02 - Modified: 2024-01-13 13:14:02 - Feat.: - Title: Lipšic zahladzuje niektoré kauzy bývalej koalície. Je v konflikte záujmov, tvrdí Michelko z SNS 03 - Modified: 2023-12-04 18:21:26 - Feat.: - Title: Lipšic: Nechcú vymeniť mňa, na to by im stačila rýchla zmena zákona o mojom odvolaní 04 - Modified: 2023-06-01 05:32:51 - Feat.: - Title: Mesačne aj 13-tisíc eur. Toľko vychádza v prepočte pobyt na jedno dieťa v štátnom resocializačnom centre 05 - Modified: 2022-12-22 10:40:47 - Feat.: - Title: Čistý deň prehral súd s Natáliou Blahovou o 60-tisíc eur. Nemali dobrú povesť, píše sa v rozsudku
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
23. apríl 2024 08:46