StoryEditor

Boris Kollár priznal kontakt s chovankyňou Čistého dňa. Do protiútoku vytiahol Kočnerovu fotku

08.03.2017, 16:05
Boris Kollár obvinil z útoku voči nemu vládny Smer. Na brífingu ukázal fotku spoluzakladateľky Čistého dňa v spoločnosti kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera.

Šéf hnutia Sme Rodina Boris Kollár reagoval na obvinenia spoluzakladateľky a manželky riaditeľa centra Čistý deň Zuzany Tománkovej Mikovej.

Tá obvinila jedného zo súčasných poslancov Národnej rady, ktorý mal mal prostredníctvom sociálnej siete pred niekoľkými rokmi kontaktovať maloletú klientku resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante a komunikovať s ňou lascívnym a chlípnym spôsobom.

Boris Kollár sa na brífingu priznal, že komunikoval s dievčaťom, ale všetky obvinenia poprel.

Vtedy, keď prepukla kauza Čistý deň, kontaktovala ma osoba, ktorú nepoznám, nikdy som sa s ňou nestretol, ale v minulosti som s ňou komunikoval na Facebooku,” povedal Kollár.

archív Borisa Kollára

Šéf hnutia Sme Rodina sa priznal, že si s ňou posielal správy na sociálnej sieti. Kollár obvinil Smer na čele s premiérom Robertom Ficom a poradcom Erikom Tomášom.

Úrad vlády sa proti tomu "ostro" ohradil. Kollárove obvinenia hodnotia "ako zúfalú snahu o odpútanie pozornosti od podstaty problému, ktorou je podozrenie z nemorálneho konania voči mladistvej." Kollárovi z Úradu vlády odporúčajú, aby sa viac sústredil "na vysvetlenie nevhodnej komunikácie s dievčaťom, ktoré sa liečilo z drogovej závislosti." 

Boris Kollár ukázal na tlačovke tiež fotku, na ktorej je necelú hodinu pred začiatkom brífingu spoluzakladateľky Čistého dňa s kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom a bývalým spravodajským dôstojníkom SIS Petrom Tóthom.

"Už pred tromi týždňami som dosal informáciu, že na mňa chystajú nejakú špinu," hovorí Kollár. 

Tománková Miková na svojej  tlačovej konferencii vyzvala poslanca, aby do dvoch týždňov dal súhlas so zverejnením komunikácie s dievčaťom na sociálnej sieti, prípadne vyvodil voči sebe konzekvencie a vzdal sa pôsobenia v politike.

"Ak tak neurobí, budem hľadať konformné právne cesty, aby som jeho meno zverejnila," povedala.

Spomínané dievča podľa vlastných slov nekontaktoval prvý, vždy ho kontaktovala ona sama. Ako prvý sa jej, ako tvrdí, ozval len vtedy, keď na sociálnej sieti videl pátranie. Pýtal sa jej, či je v poriadku, na čo mu ona odpísala, že áno. Tvrdí, že sa s dievčaťom nikdy nestretol, nevedel, koľko má rokov, ani že je klientka resocializačného zariadenia.

Dodal, že ak Zuzana Tománková Miková myslela pri obvineniach na neho a jeho komunikáciu s dievčaťom, potom o tejto komunikácii klamala. Komunikáciu poskytol médiám. "Nemám čo skrývať," zdôraznil s tým, že na prípravu diskreditačnej kampane ho upozorňovali už pred tromi týždňami.

Kollár tiež uviedol, že dievča na neho vyvíjalo nátlak, aby vystupoval v prospech Čistého dňa, ktorý čelil kauze sexuálneho zneužívania svojich klientov a z porušovania práv detí. "Chcela, aby som vystúpil v prospech Čistého dňa, hoci tam boli podozrenia zo sexuálneho zneužívania. To som odmietol, čo ju nahnevalo," opísal.

Prípad podľa Tománkovej Mikovej vyšetruje polícia. Kollára ešte nevypočúvali. "Kontaktovala ma polícia tesne pred hodinou, že chcú po tlačovke pani Tománkovej urobiť so mnou výpoveď. Ako so svedkom, a čo iné?" doplnil s tým, že nič viac od neho polícia nechcela. Zároveň uviedol, že polícii poskytne, čo od neho bude žiadať. 

Resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante čelilo podozreniam zo sexuálneho zneužívania klientok centra a zo zlyhávania v ochrane práv detí. Upozorňovala na to opozícia. Centru hrozila strata akreditácie. Hoci to akreditačná komisia odporúčala, akreditácia centru zostala. Podľa ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) neexistujú "žiadne skutočnosti ani podmienky, ktoré by odôvodňovali zákonným spôsobom odňatie akreditácie". Odvolával sa na výsledky vnútorných šetrení aj ukončené závery prokuratúry aj polície. V týchto prípadoch nebolo vznesené trestné oznámenie. "Niektoré šetrenia však ešte prebiehajú, ak poukážu na závažné pochybenia, budeme operatívne konať," povedal Richter.

01 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 02 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára 03 - Modified: 2024-02-03 13:26:13 - Feat.: - Title: Sme rodina bude voliť predsedu, Kollár bude kandidovať znova 04 - Modified: 2024-01-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Čo robí Sme rodina? Kollár naznačil novú cestu. Za prezidenta podporí národného kandidáta 05 - Modified: 2024-01-18 21:01:16 - Feat.: - Title: Tomáš o akreditácii pre bývalého riaditeľa zariadenia Čistý deň rozhodne po stanovisku akreditačnej komisie
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 09:42