StoryEditor

Opozícia hovorí o návrate mečiarizmu: Všetky vládne kauzy sa zametajú pod koberec

24.10.2016, 11:24
Opozičná rada na čele s Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom hovorí o zneužití polície na boj proti politickým oponentom.

Opozícia dnes na brífingu ostro kritizovala vládnu stranu Smer, že zametá kauzy pod koberec. Šéf SaS Richard Sulík hovorí o návrate mečiarizmu.

"Druhá Ficova vláda zanechala po sebe vyše 150 korupčných káuz. Tvárili sa, že sa kauzy vyšetrujú a zvaľovali ich na zlyhania jednotlivcov," tvrdí Sulík.

"Ľudia, čo robia podvody, behajú po slobode"

Šéf liberálov apeloval aj na hlavných predstaviteľov strany Most-Híd, aby stáli na strane právneho štátu.

"Apelujem na Luciu Žitňanskú, ktorá je stále len znepokojená. Kde sú ti ľudia ako ona, Bugár, Kresák či Šebej, ktorí hlásili boj proti korupcii," dodáva Sulík.

"Máme tu časy, keď obviňovaní nie sú tí, čo robia nekalé veci, ale tí, čo na ne upozorňujú. Za všetky prípady zneužitia moci spomeniem len príklad obvinenia Daniela Lipšica a Gábora Grendela," povedala okrem iného Remišová. Ako ďalej uviedla, ľudia čo robia prevody z Belize, si behajú ďalej po slobode.

Považuje za zaujímavé, že nejaká "zvláštna osoba" má k dispozícii uznesenie o vznesení obvinenia, pričom samotným obvineným ešte doručené nebolo. Lipšic podľa jej názoru žiadne informácie zo spisu nevynášal.

"Políciu nezaujíma ako sa Kočner dostal k prepisom"

Sulík sa dotkol sa aj otázky zverejnených SMS a emailov niektorých novinárov s Gáborom Grendelom. "Políciu nezaujíma ako sa Marián Kočner dostal k týmto prepisom," upozornil.

Vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol tento mesiac obvinenie voči Danielovi Lipšicovi a Gáborovi Grendelovi pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom ohrozovania obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spáchaného formou spolupáchateľstva.

Okrem toho exminister vnútra čelí aj obvineniu z ďalšieho trestného činu, a to poškodzovania cudzích práv a ohovárania.

Trestného činu sa podľa názoru vyšetrovateľa mali dopustiť tým, že novinárom poskytli informácie a umožnili im vyhotoviť fotokópie dokumentov, ktoré neoprávnene získali. 

Daniel Lipšic mal podľa názoru vyšetrovateľa ako poslanec NR SR v novembri 2014 taktiež vystúpiť s prejavom pred médiami v úmysle poškodiť finančnú skupinu Penta a Jaroslava Haščáka tým, že v súvislosti s predajom CT prístroja mal uviesť nepravdivé údaje.

Podľa Lipšica a Grendela je za informáciami o vznesení obvinenia voči nim snaha kriminalizovať opozíciu.

Uznesenie o vznesení obvinenia v tomto prípade zverejnil podnikateľ Marián Kočner, nakoľko je podľa jeho vyjadrenia účastníkom konania a vyhotovil si fotokópiu časti spisu.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
23. apríl 2024 09:09