StoryEditor

Polícia preverí obvinenia z korupcie v Smere. Na príkaz Gašpara

04.10.2016, 18:03
Prezident polície Tibor Gašpar dal preveriť obvinenia vznesené bývalou krajskou tajomníčkou Smeru.

Policajný prezident Tibor Gašpar nechal preveriť informácie o korupcii v najsilnejšej vládnej strane Smer. Obvinenia vzniesla bývalá krajská tajomníčka Smeru v Nitre Renáta Kolenčíková v rozhovore pre Denník N, ktorý prvý informoval aj o Gašparovom kroku.

"Boj s chobotnicou korupcie"

Podpredseda SaS Ľubomír Galko dnes vyzval na brífingu Generálnu prokuratúru, aby začala konať v súvislosti s podozreniami z korupcie voči vládnej strane Smer.

Galko sa opieral práve o vyjadrenia Kolenčíkovej, ktorá zo strany odišla po šestnástich rokoch.

"Smerácke špičky majú čo vysvetľovať. Je na pováženie, koľko kritiky ide už aj z vlastných radov. Aj vyhlásenia boli jednoznačné a pani Kolenčíková sa ostro ohradila voči tomu ako ju strana napadla," povedal podpredseda SaS na brífingu.

Galko zároveň vyzval samotného premiéra Roberta Fica, aby "prestal strkať hlavu do piesku a prestal sa tváriť, že sa nič nedeje."

"Vyzývam predsedu vlády, aby sa vyjadril k všetkým kauzám."

Podľa podpredsedu SaS sú tieto vyjadrenia Kolenčíkovej vážne a nemôžu ostať nepovšimnuté.

"Boj s chobotnicou korupcie si vyžaduje aj odhodlaných a nebojácnych ľudí a možno v pani Kolenčíkovej sa takýto človek skrýva. Nesmieme jej slová bagatelizovať, ale musíme ju všetci pozorne počúvať," povedal.

Výzva prokuratúre

Ako tvrdí, prokuratúra musí v tejto veci okamžite konať, inak sa môže stať, Kolenčíkovú niekto zastaví či zastraší.

"Som presvedčený, že ju budú zastrašovať. Možno ju aj budú vydierať, lebo tie obvinenia, ktoré vzniesla boli pomerne závažné," podotkol Galko.

Nitriansky krajský predseda Smeru-SD Tibor Glenda pre Denník N uviedol, že vyjadrenia Kolenčíkovej hodnotí ako reakciu ženy s nenaplnenými ambíciami.

"Ktorá nevie stráviť, že po 15 rokoch aktívnej činnosti v štruktúrach strany Smer sa svojím správaním pričinila o svoj odchod," povedal pre denník.

Smer reaguje: Je to morálne zvrátené

Vládna strana Smer sa voči obvineniam ostro ohradila.

"Je morálne zvrátené, keď na základe nezmyslov a klebiet útočí na predstaviteľov strany SMER - SD človek, ktorý nechal odpočúvať novinárov, kolegov i priateľov," píše sa v stanovisku strany Smer.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-18 13:39:30 - Feat.: - Title: Ficova vláda má nový problém. Brusel sa vybral opačným smerom 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 19:45